17 aprilie 2016 Comentarii 0

Cum prepari cea mai bună dulceață de trandafiri

Cum prepari cea mai bună dulceață de trandafiri

Sezonul când trandafirii vor înflori se apropie, așa că nu mai este mult până când grădinile vor fi inundate de culori, arome și parfumuri. Însă din trandafiri pot prepara și un desert deosebit de bun.

Pe lângă faptul că încântă privirile, trandafirii pot deveni și un deliciu culinar atunci când sunt folosiți pentru faimoasa dulceață cu parfum intens, aromă și culoare inconfundabilă. Ai grijă însă, dulceața se face doar din trandafirii speciali, pe care nu ai cum să îi confunzi datorită mirosului puternic și îmbietor.

Doar anumite soiuri sunt suficient de parfumate pentru o dulceață cu adevărat excepțională, iar Rose de Rescht este un astfel de trandafir. Are un pafum puternic și plăcut, iar culoarea petalelor este de un roz spre roșu-purpuriu. Înflorește foarte abundent, în valuri, o dată la 3-4 săptămâni și are floarea bătută cu aproximativ 50 de petale. Este foarte rezistent la boli și dăunători, iar din petalele sale se obține un sirop fin și o dulceață gustoasă. Butașii sunt altoiți și produc flori din primul an de la plantare.

Cum pregătești trandafirii

Dulceața de trandafiri este delicioasă și se prepară foarte simplu. Chiar dacă nu ai experiență într-ale bucătăriei, cu această rețetă mergi la sigur. Ai nevoie de:
250 g petale de trandafiri
1 litru apă
1/4 kg zahăr
1/2 linguriță sare de lămâie
1 linguriță zeamă de lămâie

Vezi cum se prepară, pe libertateapentrufemei.ro

Post-ul Cum prepari cea mai bună dulceață de trandafiri apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Cum prepari cea mai bună dulceață de trandafiri

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Prinţul Harry va înmâna trofeul la finala dintre Noua Zeelandă şi Australia

Prinţul Harry va înmâna trofeul la finala dintre Noua Zeelandă şi Australia – Prinţul Harry al Marii Britanii va premia câştigătoarea Cupei Mondiale de rugby, trofeul Webb Ellis urmând să …]

Sport 0 Comentarii

Generalul Ilie Năstase se dezice de Armată: ”Vor să-și bată joc de el?”

Generalul Ilie Năstase se dezice de Armată: ”Vor să-și bată joc de el?” – Generalul Ilie Năstase (69 de ani), primul număr 1 mondial din istoria tenisului, a vorbit despre …]

Cele mai bogate animale din lume. Valorează milioane de dolari

Cele mai bogate animale din lume. Valorează milioane de dolari – Iubitorii de animale ar putea să facă orice pentru acestea, inclusiv să le lase moștenire toată averea. De exemplu, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*