9 mai 2016 Comentarii 0

Cum scoţi petele de pe filele cărţilor?

Cum scoţi petele de pe filele cărţilor?

Ai reuşit să pătezi coperta sau filele unie cărţi şi doreşti să îi redai aspectul iniţial? Urmează sfaturile noastre şi vei reuşi să scapi de petele instetice.

 

  • Petele de băuturi dulci se elimină cu ajutorul unui beţişor cu bumbac pentru curăţat urechile, umezit cu apă călduţă şi stors. Usucă cu o hârtie absorbantă. Dacă pata s-a întins, curăţ-o cu o cârpă uşor umedă. Apoi pudrează puţină făină sau talc. Lasă să absoarbă bine umiditatea timp de câteva ore şi apoi scutură pudra.
  • Petele de apă. Se absorb imediat cu o cârpă sau cu şervet absorbant. Pentru siguranţă, pudrează cu făină sau talc.
  • Urme de degete. Elimină urmele de degete cu ajutorul unei gume moi şi curate sau cu miez de pâine.
  • Pete de cerneală sau alte pete colorate. Ideal este să acţionezi imediat absorbând pata cu un şervet. Dacă mai rămâne ceva din pată, aplică pudră de cretă. Înlătură cu o perie pudra de cretă pe măsură ce absoarbe cerneala. Petele mai încrustate se elimină cu ajutorul unui beţişor cu bumbac impregnat cu apă oxigenată de 12%. Clăteşte apoi cu o cârpă umedă şi pune talc deasupra. Mai poţi curăţa pata cu un dispozitiv de şters cerneala folosit de elevi.
  • Petele de grăsime. Pudrează petele cu amidon pudră, talc sau argilă. Lasă să acţioneze peste noapte. Perie delicat hârtia, dimineaţă. Dacă pata persistă sau este foarte veche, aplică un strat foarte gros de hârtie asorbantă, apoi pune fierul de călcat cald peste ea. Sau tapotează pata cu un beţişor cu umbac îmbibat cu amoniac, apoi pune puţin talc. Lasă să absoarbă umiditatea câteva ore, apoi elimină pudra de talc.
  • Petele de mucegai. Se înlătură cu ajutorul unui beţişor cu cap de bumbac îmbibat în apă cu amoniac (5 părţi de apă la una de amoniac). Clăteşte şi şterge delicat hârtia.
  • Pete de pârleală. Se scot cu un beţişor cu bumbac îmbibat cu apă şi înălbitor (5 volume de apă şi unul de înălbitor), la care se adaugă câteva picături de apă oxigenată. Clăteşte şi apoi absoarbe umiditatea pudrând cu făină sau talc. Lasă să acţioneze câteva ore, apoi elimină pudra delicat.
  • Pete de stilou cu gel. Foloseşte un beţişor înmuiat în acetonă pură. Apoi înmoaie alt beţişor de bumbac în apă şi dă pe zona curăţată. La final, pune făină sau talc să asoarbă umiditatea timp de câteva ore şi scutură praful delicat.
  • Pată de vin. Tamponează cu un beţişor umezit cu apă şi o picătură de amoniac. Clăteşte, tamponând cu o cârpă umedă, apoi pudrează cu talc sau fîină, lăsând să acţioneze câteva ore. Elimină pudra delicat şi şterge cu grijă.

 

 

 

Post-ul Cum scoţi petele de pe filele cărţilor? apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Cum scoţi petele de pe filele cărţilor?

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Rapid a transferat un doctor! ”Da, sunt student la medicină”

Rapid a transferat un doctor! ”Da, sunt student la medicină” – Fran Cruz, fundașul central iberic transferat de Rapid,  ajuns joi în România, unde va face vizita medicală, înainte de a se …]

Sport 0 Comentarii

Gabriel Tamaș a efectuat primul antrenament sub comanda lui Reghecampf

Gabriel Tamaș a efectuat primul antrenament sub comanda lui Reghecampf – Gabriel Tamaș a intrat în programul de pregătire al Stelei. Fundașul de 32 de ani a efectuat miercuri primul …]

Sport 0 Comentarii

Controale ale autorităţilor înainte de Paşti! Tone de carne au fost confiscate!

Controale ale autorităţilor înainte de Paşti! Tone de carne au fost confiscate! – Sute de poliţişti efectuează controale în toată ţara în această perioadă. Tone de carne şi mii de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*