10 aprilie 2016 Comentarii 0

CUM SE FABRICĂ RUJURILE și de ce conțin GÂNDACI. Imagini detaliate | VIDEO

CUM SE FABRICĂ RUJURILE și de ce conțin GÂNDACI. Imagini detaliate | VIDEO

Rujul este un accesoriu nelipsit din trusa de farduri a unei femei. Culorile, aromele și textura sunt dintre cele mai diverse, pentru toate gusturile, dar te-ai întrebat vreodată cu se fabrică rujuș?

Un clip publicat pe internet și filmat într-o fabrică de cosmetice arată care este procesul prin care trec ingredientele din rujuri pentru a ajunge la forma finală, din magazine.

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/mENd4AAUfXg” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Ce conțin rujurile

Un singur ruj poate conține zeci de ingrediente separate, iar amestecurile exacte sunt de obicei ținute secrete. De obicei, ingredientele sunt clasificate în câteva categorii: ceară, uleiuri și grăsimi, emolienți și pigmenți, potrivit financiarul.ro. Tipurile diferite de ceară folosite în rujuri includ ceara de albine, parafina și ceara carnauba. Ceara stabilizează batonul de ruj și permite modelarea sa.

De asemenea, în producerea rujului există și tipuri diferite de uleiuri, inclusiv ulei lanolină, ulei de ricină, ulei de măsline și unt de cacao (aici apare și creierul de vacă, din care se poate extrage o grăsime ieftină). Uleiurile și grăsimile oferă rujului textura potrivită: suficient de moale pentru a putea fi aplicat pe buze, dar  destul de ferm încât să nu se topească.

Substanțele emoliente fac rujul să fie mai hidratant pentru buzele tale și acestea ar putea include vitamina E și aloe vera.

Totuși, lucrul care face diferența în minte consumatorului este pigmentul. Culoarea rujului se poate datora unei combinații de ingrediente de origine vegetală, animală, minerală sau sintetică.

Gândacii reprezintă sursa culorii, etichetată de multe ori sub numele de carmină sau drept extract roșu de coșenilă. Insectele coșenile sunt omorâte cu ajutorul aburilor, apoi sunt uscate, pulverizate și procesate pentru a crea un colorant luminos care nu este toxic și nici cancerigen, spre deosebire de alte substanțe roșii de colorare utilizate în trecut. Rujurile pot conține și conservanți, cum ar fi alcoolul sau produse de protecție solară și parfum.

Post-ul CUM SE FABRICĂ RUJURILE și de ce conțin GÂNDACI. Imagini detaliate | VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – CUM SE FABRICĂ RUJURILE și de ce conțin GÂNDACI. Imagini detaliate | VIDEO

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Disperat după Euro! Mutu nu mai știe ce să facă, pentru a fi în centrul atenției! ^Vrea meci de retragere la națională

Disperat după Euro! Mutu nu mai știe ce să facă, pentru a fi în centrul atenției! ^Vrea meci de retragere la națională – Se rostogolește pe teren, dar nu se …]

Sport 0 Comentarii

Mircea Lucescu este aşteptat la Trabzon: “Conduc echipa doi ani, după care voi fi director sportiv!”. Răzvan îi va lua locul!

Mircea Lucescu este aşteptat la Trabzon: “Conduc echipa doi ani, după care voi fi director sportiv!”. Răzvan îi va lua locul! – Mircea Lucescu este ca şi plecat de la …]

Sport 0 Comentarii

Vlad Chiricheș a intrat în febra meciului cu Spania. Tricolorul a postat un mesaj din Cluj

Vlad Chiricheș a intrat în febra meciului cu Spania. Tricolorul a postat un mesaj din Cluj – Naționala României a ajuns vineri la Cluj-Napoca pentru amicalul de gală cu Spania, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*