15 aprilie 2016 Comentarii 0

Curtea de Apel a decis: Alegerile locale vor fi într-un singur tur de scrutin

Curtea de Apel a decis: Alegerile locale vor fi într-un singur tur de scrutin

Alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur, au decis judecătorii de la Curtea de Apel București. Magistrații au respins vineri cererea PNL de anulare a hotărârii de guvern privind organizarea alegerilor locale într-un singur tur de scrutin.

PNL a desfăşurat mai multe demersuri astfel încât alegerile locale de anul acesta să se desfăşoare în două tururi, şi nu într-un singur tur, cum s-a întâmplat din anul 2008 încoace.

În cadrul procesului desfășurat vineri la Curtea de Apel București, un avocat care reprezintă PNL a solicitat ca dosarul să fie trimis la Curtea Constituțională, în vederea discutării excepției de neconstituționalitate a art. 101 alin.2 din Legea 115/2015 care prevede: „Este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate”. În opinia sa, acest articol are legătură cu HG 51/2016, care stipulează că data desfășurării alegerilor locale se stabilește în ziua de 5 iunie 2016.

Pe 3 aprilie, Alina Gorghiu afirma că încă speră în organizarea de alegeri locale în două tururi și preciza că, în câteva zile, Guvernul trebuie să trimită o întâmpinare la sesizarea PNL legată de scrutinul în două tururi către instanță.

De cealaltă parte, reprezentanți ai Guvernului, Ministerului Afacerilor Interne și Autorității Electorale Permanente au cerut judecătorilor să respingă atât cererea de anulare a HG 51/2016, cât și solicitarea de sesizare a CCR, arătând că PNL critică doar elemente pur administrative de natură electorală, iar sesizarea nu este suficient motivată.

Post-ul Curtea de Apel a decis: Alegerile locale vor fi într-un singur tur de scrutin apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Curtea de Apel a decis: Alegerile locale vor fi într-un singur tur de scrutin

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

România, locul 3 la Cupa Dunării la polo pe apă

România, locul 3 la Cupa Dunării la polo pe apă – Naționala de polo pe apă a României a ocupat locul al treilea la Cupa Dunării, turneu internațional desfășurat la …]

Sport 0 Comentarii

Ruby, mesaj dureros pe contul de socializare! „E diagnosticat cu o tumoare cerebrală”

Ruby, mesaj dureros pe contul de socializare! „E diagnosticat cu o tumoare cerebrală” – Ruby este în această perioadă alături de un tânăr care a fost diagnosticat cu boala secolului, …]

Sport 0 Comentarii

Ministrul Muncii a DEMISIONAT

Ministrul Muncii a DEMISIONAT – Ministrul Muncii, Ana Costea, este primul membru al Cabinetului Dacian Cioloș care renunță la funcție. Ministrul Muncii Ana Costea şi-a dat demisia joi, iar premierul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*