10 mai 2016 Comentarii 0

Deciza lui Dacian Cioloș în cazul dezinfectanților din spitale. Legile vor fi modificate

Deciza lui Dacian Cioloș în cazul dezinfectanților din spitale. Legile vor fi modificate

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi seara, că vor fi modificate mai multe acte normative, urmând să fie emise ordine de ministru şi HG-uri care să vizeze partea de teste pe infecţii nosocomiale, dar şi procedura de achiziţie a biocidelor.

„Urmează să modificăm mai multe acte normative la nivel de ordine de ministru şi de hotărâri de guvern. O hotărâre de guvern cu sancţiuni va intra pe ordinea de zi de la Guvern de mâine, la fel un ordin de ministru care va fi semnat astăzi. Săptămâna viitoare vom veni cu alt ordin de ministru care să vizeze mai ales partea de teste pe infecţiile nosocomiale.

Acel ordin care din 1982 nu a mai fost modificat, chiar după ’90 au fost eliminate mai multe lucruri de acolo, ceea ce a făcut ca în momentul de faţă chiar şi aceste teste de sanitaţie să nu fie făcute după o procedură care să fie foarte clar definită şi în consecinţă nici în momentul în care se fac verificările eficienţei produsului în spitale nu avem o procedură clară”, a afirmat Cioloş la ieşirea de la Ministerul Sănătăţii.

Şeful Executivului a mai anunţat că Guvernul va clarifica şi pocedura de achiziţie a biocidelor.

„Vom aduce clarificări în pivinţa procedurii de achiziţie a biocidelor, astfel încât să ne asigurăm că în toate spitalele – chiar dacă contractele se fac la nvelul spitalelor – să ne asigurăm că sunt respectate aceleaşi proceduri şi aceleaşi standarde în privinţa produselor respective”, a completat premierul.

Acesta a mai precizat, că, după finalizarea controalelor pe produsele Hexi Pharma, vor avea loc teste încrucişate de sanitaţie în spitale, în prima fază urmând ca verificările să vizeze secţiile cu riscul cel mai mare de infecţii nosocomiale.

Dacian Cioloş a preluat interimar luni conducererea ministerului Sănătăţii, după ce Patriciu Achimaş-Cadariu şi-a anunţat demisia.

Post-ul Deciza lui Dacian Cioloș în cazul dezinfectanților din spitale. Legile vor fi modificate apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Deciza lui Dacian Cioloș în cazul dezinfectanților din spitale. Legile vor fi modificate

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Rednic face prăpăd la Dinamo! Și-a pus în cap un fotbalist străin: ^”Ai grijă cum vorbești cu mine!”. Un alt caz stă să explodeze

Rednic face prăpăd la Dinamo! Și-a pus în cap un fotbalist străin: ^”Ai grijă cum vorbești cu mine!”. Un alt caz stă să explodeze – Mircea Rednic, 53 de ani, …]

Sport 0 Comentarii

Golgheterul Ligii 1 pune presiune pe selecționer: ”Sper să ia decizia cea mai bună”

Golgheterul Ligii 1 pune presiune pe selecționer: ”Sper să ia decizia cea mai bună” – Ioan Hora a marcat un nou gol important pentru gorjeni, în Pandurii – FC Voluntari …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*