24 aprilie 2016 Comentarii 0

Detalii din rechizitoriul în dosarul Colectiv: Extinctoarele erau expirate, iar tinerii au încercat să stingă flăcările cu bere

Detalii din rechizitoriul în dosarul Colectiv: Extinctoarele erau expirate, iar tinerii au încercat să stingă flăcările cu bere

Rechizitoriul în dosarul Colectiv este finalizat şi cei şase inculpati vor fi, în scurt timp, trimiși în judecată. Potrivit documentului de trimitere în judecată, cei trei patroni ai clubului, patroana firmei de artificii şi unul dintre angajaţii acestei societăţi sunt trimişi în judecată pentru pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Potrivit rechizitoriului una din cele două uși era blocată iar cei prinși înăutru s-au chinuit minute bune până au reușit să deschidă acea ușă. Potivit rechizitoriului, s-au atins și temperaturi de 900 de grade celsius. În mai puţin de un minut flăcările au învăluit aproape jumătate din club, arată expertiza.În ciuda încercărilor celor aflaţi în club de a stinge flăcările cu bere.

Extinctoarele erau expirate încă din anul 2014 potrivit anchetatorilor. Studiile făcute de specialiști și trecute în rechizitoriu arată ca flacările s-au propagat până la tavan în 33 de secunde, pe suprafața întregului tavan cu o viteză de 3.5 m pe secundă.

În rechizitoriul, se mai arată că SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL sunt trimise în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în formă agravată.

Patronii clubului Colectiv, George-Alin Anastasescu, Paul-Cătălin Gancea şi Costin Mincu sunt acuzaţi că „au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol pirotehnic (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, Bucureşti, în condiţiile amenajărilor interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, spumă poliuretanică neignifugată), cu consecinţa producerii unui incendiu în seara zilei de 30.10.2015 şi morţii a 64 de persoane”.

Procurorii mai susţin că în calitate de administratori ai clubului SC Colectiv Club SRL, cei trei „nu au asigurat în societate cadrul organizatoric şi mijloacele necesare securităţii şi sănătăţii în muncă, nu au luat măsuri pentru evacuarea personalului şi ale clienţilor prin asigurarea unui număr de căi de ieşire, suficient şi prevăzut de lege, marcate şi dotate corespunzător (…) nu au stabilit clauze privind sănătatea şi securitatea în muncă cu prezentarea riscurilor specifice pentru securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul clubului la încheierea contractului de prestări servicii dintre SC Colectiv Club SRL şi SC Digidream Multimedia SRL”.

Daniela Ioana Niţă, patroana firmei de artificii, este acuzată că „în calitate de administrator al S.C. Golden Ideas Fireworks Artists S.R.L., a procurat de la societatea Enigma Firework Limited din Bulgaria produse pirotehnice «fântână de scenă», neînsoţite de fişe tehnice, care, în conformitate cu instrucţiunile de utilizare redate în limba bulgară pe eticheta fiecărui produs, dar netraduse, trebuie utilizate numai în spaţiu deschis şi amplasate în poziţie verticală, pe un suport stabil şi plat, şi, în aceste condiţii, fără efectuarea vreunui minim instructaj privind modul de folosire al produselor pirotehnice şi fără un instructaj privind noul loc de muncă (incinta clubului Colectiv), i-a însărcinat pe pirotehniştii Moise Marian şi Zaharia Viorel să monteze şi să acţioneze la data de 30.10.2015 elementele pirotehnice într-un spaţiu închis, respectiv incinta clubului Colectiv, cunoscând faptul că la evenimentul organizat vor fi prezente numeroase persoane – cu consecinţa producerii unui incendiu în seara zilei de 30.10.2015 şi decesului a 64 persoane.”

Unul dintre angajaţii firmei de artificii, Viorel Zaharia, este judecat şi el pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul ami multor persoane şi vătămare corporală din culpă.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane.

Post-ul Detalii din rechizitoriul în dosarul Colectiv: Extinctoarele erau expirate, iar tinerii au încercat să stingă flăcările cu bere apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Detalii din rechizitoriul în dosarul Colectiv: Extinctoarele erau expirate, iar tinerii au încercat să stingă flăcările cu bere

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Cum își face Anda Adam fundul bombat. A vrut să le arate tuturor | VIDEO

Cum își face Anda Adam fundul bombat. A vrut să le arate tuturor | VIDEO – Anda Adam trage din greu la sală după ce a devenit mămică. Deși în …]

Sport 0 Comentarii

I-a dat de s-a julit! Americanii au descoperit buba Simonei Halep / GALERIE FOTO

I-a dat de s-a julit! Americanii au descoperit buba Simonei Halep / GALERIE FOTO – Simona Halep a trecut în turul 3, unde va da peste Shelby Rogers, SUA, care …]

Sport 0 Comentarii

BANC: Ce împuști când mergi la vânătoare? Nevasta infidelă

BANC: Ce împuști când mergi la vânătoare? Nevasta infidelă – Un barbat merge la vanatoare cu prietenul lui cel mai bun. Unul din ei ia pusca, fixeaza luneta, si se …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*