12 aprilie 2016 Comentarii 0

Dezastrul de la Cernobîl, DEVASTATOR chiar şi după 30 de ani. Copii sunt încă afectați de radiaţiile din aer

Dezastrul de la Cernobîl, DEVASTATOR chiar şi după 30 de ani. Copii sunt încă afectați de radiaţiile din aer

La treizeci de ani după ce orașul ucrainean Pripyat a fost expus la devastatorul dezastrul de la Cernobîl, centrala stă în continuare scoasă din funcțiune și o zonă masivă de excludere rămâne în vigoare. Însă, pentru cei care locuiesc în zonă, în regiunea dintre granițele Ucrainei și Belarusului, efectele celui mai mare dezastru nuclear din istorie încă îi bântuie, stare de sănătate a acestora fiind în continuare afectată. 

Potrivit tabloidului Daily Mail, copiii din zonă sunt în continuare născuți cu risc mare de deficiențe ale sistemului imunitar și a tulburărilor de ritm cardiac, iar adulții care locuiesc în apropierea centralei dezafectate suferă, de asemenea, de boli de inimă și cancer tiroidian.

În timp ce doctorii se feresc să lege aceste probleme de dezastrul din 1986, medicul Yuriy Bandazhevsky, cel care a realizat o serie de cercetări, susţine că cesiul 137, eliberat în aer în urma accidentului de la Cernobîl, este cea mai mare ameninţare şi spune că localnicii îl introduc în organism prin alimentele cultivate în zonă. Majoritatea copiilor se nasc cu defecte severe, cu microcefalie, sindromul convulsiv și malformații genitale pe scară largă.

Jurnaliștii britanici au realizat un reportaj în „Casa pentru copiii infirmi din orașul Vesnova”, de lângă Glusk, Belarus, situat în apropiere de zonele contaminate de radiaţii, și au fost șocați când au văzut cât de afectați sunt copiii, de efectele dezastrului, aceștia nefiind bine dezvoltați, având dificultăți locomotorii și mușchii atrofiați.

Post-ul Dezastrul de la Cernobîl, DEVASTATOR chiar şi după 30 de ani. Copii sunt încă afectați de radiaţiile din aer apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Dezastrul de la Cernobîl, DEVASTATOR chiar şi după 30 de ani. Copii sunt încă afectați de radiaţiile din aer

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Floyd Mayweather a venit până în Europa, pentru a face cumpărături / GALERIE FOTO

Floyd Mayweather a venit până în Europa, pentru a face cumpărături / GALERIE FOTO – Fostul pugilist american Floyd Mayweather s-a aflat în Europa, la mijlocul acestei săptămâni. Joi, ex-boxerul …]

Sport 0 Comentarii

Francezul Eric Cantona se implică în criza refugiaților din Europa și critică marile puteri

Francezul Eric Cantona se implică în criza refugiaților din Europa și critică marile puteri – Fostul mare fotbalist francez Eric Cantona (49 de ani) s-a declarat pregătit să aibă grijă …]

Sport 0 Comentarii

Liga 1. FC Voluntari – CFR Cluj (ora 18:00, Digi, Dolce, Look) / LIVESCORE

Liga 1. FC Voluntari – CFR Cluj (ora 18:00, Digi, Dolce, Look) / LIVESCORE – Liga 1 FC Voluntari – CFR Cluj (ora 18:00, Digi, Dolce, Look) FC Voluntari (locul 13 …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*