3 aprilie 2016 Comentarii 0

Dezvăluiri scandaloase! FMI, în frunte cu românca Delia Velculescu, vrea să împingă Grecia într-o nouă criză. Reacția Atenei

Dezvăluiri scandaloase! FMI, în frunte cu românca Delia Velculescu, vrea să împingă Grecia într-o nouă criză. Reacția Atenei

FMI vrea să împingă Grecia în pragul unei noi crize financiare. Astfel, Atena nu va avea de ales și va impune rapid reformele cerute de creditorii internaționali. Asta arată transcriptul unei teleconferințe la care a luat parte și șefa misiunii FMI la Atena, Delia Velculescu, publicat de Wikileaks.

Discuţia datează din 19 martie şi i-a implicat pe Iva Petrova şi românca Delia Velculescu, reprezentante ale Fondului în negocierile cu Atena, şi pe Poul Thomsen, directorul Departamentului European al FMI, relatează Euronews şi The Guardian.

Potrivit transcriptului, FMI vrea să aducă Grecia în pragul unei noi crize, pentru a obliga Guvernul elen să ia măsuri dure, precum reducerea pensiilor şi înăsprirea condiţiilor pe piaţa muncii, susține Wikileaks. Thomsen a atras atenţia că grecii “nici măcar nu se apropie de acceptarea ideilor” instituţiei de creditare.

În replică, Velculescu, şefă a misiunii FMI la Atena, supranumită “Doamna de fier” de la Fondul Monetar Internaţional, a subliniat că, “dacă (Guvernul grec – n.r.) este supus la suficiente presiuni” ar accepta condiţiile instituţiei. “Dar nu au suficientă motivaţie şi ştiu că C.E. este dispusă la compromisuri, deci există o problemă”, a adăugat ea.

Potrivit Wikileaks, Velculescu a dezvăluit că FMI se gândeşte dacă să publice raportul actualizat privind Grecia la timp sau să îl amâne. Printr-o amânare, Fondul urmăreşte să o convingă pe Angela Merkel, cancelarul german, supusă deja la presiuni din cauza referendumului din Marea Britanie şi a crizei refugiaţilor, să accepte cererile FMI privind restructurarea datoriilor elene, relatază News.ro.

“Nu voi accepta un pachet de măsuri reduse. Nu o voi face (…) În trecut a existat un singur moment în care au fost luate decizii, atunci când (grecii – n.r.) erau pe punctul de a rămâne fără bani şi să intre în faliment (…). Şi este posibil ca acest lucru să se întâmple din nou. În acest caz, va fi tărăgănat până în iulie. Europenii clar nu vor purta discuţii cu o lună înainte de Brexit”, a spus Thomsen.

Mai exact, FMI intenţiona să o ameninţe pe Merkel că va părăsi troica de creditori, dacă nu reuşeşte să ajungă la un accord cu C.E. privind restructurarea datoriile elene. “Uite, Merkel, ai în faţă o întrebare: trebuie să te gândeşti ce este mai costisitor, să mergi înainte fără FMI (…) sau să accepţi restructurarea datoriilor de care noi credem că Grecia are nevoie pentru a ne ţine alături?”, a spus Thomsen, potrivit Wikileaks.

În urma dezvăluirilor, Grecia a cerut explicații.

„Guvernul grec cere explicații FMI pentru a ști dacă… un default al Greciei, cu puțin timp înaintea referendumului (asupra menținerii Marii Britanii în Uniunea Europeană), este poziția oficială a Fondului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului Olga Gherovassili într-un comunicat.

La scurt timp după aceea, biroul prim-ministrului Alexis Tsipras a anunțat că el va evoca această problemă cu șefa FMI și liderii europeni.

„Prim-ministrul va trimite imediat o scrisoare oficială Christinei Lagarde cu privire la acest subiect”, a declarat biroul lui Tsipras.

„Noi nu comentăm asupra unor scurgeri (de informații) sau presupuse rapoarte legate de discuții interne”, a reacționat la rândul său FMI într-un comunicat prin e-mail, potrivit Agerpres.

 

Post-ul Dezvăluiri scandaloase! FMI, în frunte cu românca Delia Velculescu, vrea să împingă Grecia într-o nouă criză. Reacția Atenei apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Dezvăluiri scandaloase! FMI, în frunte cu românca Delia Velculescu, vrea să împingă Grecia într-o nouă criză. Reacția Atenei

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Dulca a anunțat lotul pentru amicalul cu Polonia. Ianis Hagi mai așteaptă

Dulca a anunțat lotul pentru amicalul cu Polonia. Ianis Hagi mai așteaptă – Selecționerul Cristian Dulca a anunțat lotul de 18 jucători care va face deplasarea în Polonia pentru un …]

Sport 0 Comentarii

Vestigii dacice, distruse de constructorul drumului de centură al municipiului Târgu-Jiu

Vestigii dacice, distruse de constructorul drumului de centură al municipiului Târgu-Jiu – Constructorul drumului de centură al municipiului Târgu-Jiu este acuzat că a distrus o așezare dacică veche de peste …]

Sport 0 Comentarii

Șumi le cere jurnaliștilor să facă lobby, ca să nu-l suspende FRF pentru pariuri!

Șumi le cere jurnaliștilor să facă lobby, ca să nu-l suspende FRF pentru pariuri! – ”Botoșaniul e un oraș OK. E foarte frumos. Sunt o mulțime de case de pariuri, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*