3 mai 2016 Comentarii 0

Dezvăluiri uluitoare: Cum colaborează regimul Assad cu Statul Islamic

Dezvăluiri uluitoare: Cum colaborează regimul Assad cu Statul Islamic

Regimul lui Bashar Al Assad colaborează cu Statul Islamic, potrivit unor documente obținute de Sky News. Totodată, jurnaliștii britanici scriu că gruparea teroristă a antrenat jihadiști pentru a ataca țările occidentale cu mult timp înainte de perioada suspectată de serviciile de informații.

Astfel, dezvăluirile întăresc temerile autorităților că celule adormite de teroriști se află în Europa, unde ar putea plănui atentate precum cele din Paris și din Bruxelles.

Sky News a obținut de mai mulți militanți care au dezertat din Statul Islamic documente. Actele au scos la iveală un acord între regimul lui Assad și ISIS. Mai exact, documentele arată un acord privind retragerea ISIS din Palmira, dar și un acord privind evacuarea unor zone controlate de Statul Islamic, înainte ca acestea să fie atacate de armata siriană. Cele două părți ar fi încheiat chiar și un acord privind comerțul cu petrol. Autenticitatea documentelor este imposibil de verificat, însă scurgerile anterioare de informații s-au dovedit a fi adevărate, scriu jurnaliștii britanici.

Astfel, documentele sunt copii ale unor ordine scrise de mână de liderii Statului Islamic. O scrisoare conține instrucțiuni pentru “transferul echipamentului și armelor la punctul de evacuare stabilit. Am primit informații că al-Qasr și împrejurimile vor fi bombardate pe 24 noiembrie, 2014”.
Un alt document interesant a fost scris cu puțin timp înainte ca armata siriană să recupereze orașul antic Palmira, după ce a fost ocupat luni de zile de ISIS. Jihadiștii au primit ordinul să retragă toată artileria din orașul antic și să o transporte în Raqqa.

Totodată, documentele arată că Statul Islamic antrenează teroriști de ani de zile, o perioadă de timp mai îndelungată decât cea estimată de serviciile de inteligență occidentale. O celulă teroristă ar fi primit ordinul de a părăsi Siria în noiembrie 2014, iar jhadiștii au fost împărțiți în grupuri de câte patru în cadrul unei operațiuni numite “Sparge asediul”, a cărui țintă ar fi Europa.
Operațiunea presupunea ca luptătorii să călătorească în “țările infidele”. O lună mai târziu, un alt document arată că grupul a ajuns în zonele stabilite.. Unele comenzi sunt adresate către Abu Mohammed al Samali, care ar avea legături cu jihadiștii din nordul Europei. Statele Unite au pus pe capul acesta o recompensă de 5 milioane de dolari.

Astfel, potrivit noilor dezvăluiri, Statul Islamic vrea să-și păstreze și chiar să extindă califatul pe pământurile musulmane, în timp ce provoacă un război cu țările occidentale. Este un plan pe termen lung, ale cărui detalii abia încep să iasă la iveală.

Post-ul Dezvăluiri uluitoare: Cum colaborează regimul Assad cu Statul Islamic apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Dezvăluiri uluitoare: Cum colaborează regimul Assad cu Statul Islamic

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

VIDEO EXCLUSIV/ Kamara s-a vopsit cu acordul soției: “Mă voia un pic mai blond, dar…”

VIDEO EXCLUSIV/ Kamara s-a vopsit cu acordul soției: “Mă voia un pic mai blond, dar…” – Kamara este unul dintre artiștii care se preocupă în detaliu de imaginea sa. Așa …]

Sport 0 Comentarii

Caterincă pe seama lui Marius Șumudică, tehnician bănuit că joacă la pariuri. ”Chiar dacă nu ar mai avea voie în fotbal, îl fac contabil la o firmă de zarzavat și tot îl las antrenor”

Caterincă pe seama lui Marius Șumudică, tehnician bănuit că joacă la pariuri. ”Chiar dacă nu ar mai avea voie în fotbal, îl fac contabil la o firmă de zarzavat și …]

Selena Gomez, în tandrețuri cu Orlando Bloom. Fotografiile care o vor înfuria pe Katy Perry

Selena Gomez, în tandrețuri cu Orlando Bloom. Fotografiile care o vor înfuria pe Katy Perry – În urmă cu doar o săptămână, Orlando Bloom petrecea cu iubita sa, Katy Perry, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*