Diabet – un vaccin cu rezultate promiţătoare
9 iunie 2015 Comentarii 0

Diabet – un vaccin cu rezultate promiţătoare

Diabet - un vaccin cu rezultate promiţătoareDiabet – un vaccin cu rezultate promiţătoare – Diabetul este o boală cronică, care se caracterizează printr-un nivel crescut al glucozei din sânge. Glucoza constituie unul dintre principalii carburanţi ai organismului, dar persistenţa unor valori crescute determină îmbătrânirea mai rapidă şi apariţia unor complicaţii precum accidentele vasculare, stop cardiac, insuficienţa renală, orbire, leziuni trofice la nivelul tegumentelor, etc.

Aceste complicaţii pot fi prevenite dacă se menţin valorile glicemice cât mai aproape de normal.

CE AR TREBUI SĂ ŞTIM DESPRE DIABET!

  • Diabetul afecteaza circa 5% din populaţia adultă a lumii şi provoacă circa 3,3 milioane de decese anual. Se estimează că numărul pacienţilor va creşte de la 246 milioane în prezent, la circa 380 milioane în 2025, adică 7,1% din populaţia adultă va avea diabet zaharat, iar aproximativ 53 milioane de oameni trăiesc în Europa.
  • 2 – 5% dintre femeile însărcinate dezvoltă diabet gestational (diabet diagnosticat în timpul sarcinii), dar care poate să dispară după naştere. Aceste femei au un risc crescut de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, pe parcursul vieţii.
  • În România, în fiecare an peste 50.000 de persoane sunt diagnosticate cu diabet, iar 5% dintre români au diabet zaharat confirmat.

246 milioane in 2015

380 milioane in 2025

53 milioane in Europa

Medici au clasificat trei tipuri ale acestei boli în funcție de cauzele care o produc. Diabetul de tip 1 numit diabet juvenil, deoarece se instalează de obicei la o vârstă mai tânără, în care pancreasul secretă insulină puțină sau deloc, nepermițând zahărului să intre în celule, glucoza fiind depozitată în principal în fluxul sanguin. Diabetul de tip 2 este cel indus de stilul de viață și este cauzat de obezitate sau bătrânețe. Mai există un diabet gestaţional care constă în creșterea nivelului de zahăr din sânge din cauza sarcinii.

Diabet Juvenil 20%
Obezitate - Bătrâneţe 80%
Sarcină 40%
Bacillus Calmette-Guerin’ (BCG)

Vaccinul care dă rezultate bune este numit ‘Bacillus Calmette-Guerin’ (BCG). Ca urmare a acestei noi descoperiri, US Food and Drug Administration și-a dat acordul pentru un studiu care urmează să se desfășoare pe 150 de adulți cu cazuri severe de diabet tip 1.

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Gastronomie 0 Comentarii

Rețeta pentru cel mai sănătos falafel

Rețeta pentru cel mai sănătos falafel – optează pentru o masă sățioasă și delicioasă, cu falafel, ce nu îți dăunează siluetei, pentru că nu este prajit în ulei, ci făcut …]

Sănătate şi Natură 0 Comentarii

Prăjitura japoneză – delicioasă și extrem de simplă! Doar trei ingrediente necesare!

Prăjitura japoneză – delicioasă și extrem de simplă! Doar trei ingrediente necesare – Pe toată perioada verii, când e prea cald să ne batem capul cu rețete complicate  și preferăm să …]

Sănătate şi Natură 0 Comentarii

Cum să obții un bronz superb, ce se păstrează mai mult timp

Cum să obții un bronz superb, ce se păstrează mai mult timp – Un bronz frumos și sănătos se păstrează mult mai mult pe piele dacă respecți câteva reguli. Epilarea …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*