12 mai 2016 Comentarii 0

Directorul Spitalului din Sibiu și-a dat demisia. Mamele au dreptul de a se interna cu copiii lor

Directorul Spitalului din Sibiu și-a dat demisia. Mamele au dreptul de a se interna cu copiii lor

Directorul Spitalului de Pediatrie Sibiu şi-a dat demisia, după ce în presă au apărut numeroase cazuri de copii care s-au externat cu traume din spaital, pentru că mamelor nu le-a fost permisă internarea alături de micuți.

După ce peste 8.000 de părinţi din Sibiu au semnat o petiţie prin care cereau să nu mai fie separaţi de copiii internaţi, directorul Spitalului de Pediatrie şi-a dat demisia.

Copiii mai mici de 14 ani vor putea fi internați la Sibiu împreună cu unul dintre părinți, până la finalul anului, când Secția de Boli Infecțioase din Spitalul de Pediatrie va fi mărită, ca să încapă și aparținătorii pacienților, așa cum cere legea și o atenționare transmisă, marți, de Ministerul Sănătății, ca urmare a plângerilor primite de la mai mulți părinți.

Citește și: Coșmarul prin care trec copiii internați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Poveștile de groază ale părinților

În petiția semnată de aproape 9000 de cetățeni se arată, între altele, că, după externare, copiii au ajuns acasă cu traume emoționale pe care au reușit să le depășească cu greu.

Documentul semnalează practica multor medici și asistente din clinicile medicale din România de a interzice prezența părintelui în timpul realizării, asupra copiilor, a unor proceduri medicale de rutină (ex. recoltarea de sânge, montarea unei branule etc.) concomitent cu imobilizarea cu forța a copilului.

Studiile științifice, susțin petiționarii, indică dezavantaje clare ale aplicării cu forța a tratamentelor medicale asupra copiilor și lipsa dovezilor pentru o mai bună desfășurare a tratamentului medical.

„Există și situații absurde, în care copiii de vârste foarte mici, de unu — trei ani, sunt internați singuri, fără părinți, pe motiv că nu există spațiu suficient, așa cum este cazul Spitalului din Sibiu, iar copiii ajung să fie legați de pat pentru că nu există personal suficient ca să îi supravegheze”, se atrage atenția în petiție.

Părinții au dreptul legal de a se interna cu copilul

Potrivit unui comunicat de presă al MS remis AGERPRES, încălcare legislației în vigoare (Ordinului 1284/2012) se pedepsește conform legii. Ordinul ministrului Sănătății nr. 1.284/2012 privind reglementarea programului de vizite al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice prevede la art. 5 că: în cazul copiilor internați în secțiile/compartimentele de terapie intensivă se asigură prezența cu caracter permanent a unuia dintre părinți, dacă se solicită acest lucru.

„În cazul copiilor până la 14 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se acceptă prezența unui aparținător permanent, dacă se solicită acest lucru. În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se poate accepta prezența unui aparținător permanent, cu acordul șefului de secție/coordonatorului de compartiment”, prevede același ordin.

 

Post-ul Directorul Spitalului din Sibiu și-a dat demisia. Mamele au dreptul de a se interna cu copiii lor apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Directorul Spitalului din Sibiu și-a dat demisia. Mamele au dreptul de a se interna cu copiii lor

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Venus Williams revine la Indian Wells, după ce a boicotat turneul timp de 15 ani

Venus Williams revine la Indian Wells, după ce a boicotat turneul timp de 15 ani – Venus Williams (36 de ani) a decis să revină pentru prima dată după 15 …]

Sport 0 Comentarii

Decizie-șoc: fotbaliştii n-au voie să folosească reţelele sociale pe durata Euro 2016

Decizie-șoc: fotbaliştii n-au voie să folosească reţelele sociale pe durata Euro 2016 – La ultimul workshop, desfăşurat în luna martie la Paris, UEFA le-a comunicat selcţionerilor echipelor calificate la Euro …]

Prima reacţie a Irinei Begu, după ce o adversară a făcut-o „ţigancă de c…t”

Prima reacţie a Irinei Begu, după ce o adversară a făcut-o „ţigancă de c…t” – Gestul jucătoarei din Hexagon a fost suprins de microfoanele amplasate pe terenul central, după un …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*