Doctorul care a dat Franța pe România
7 iunie 2015 Comentarii 0

Doctorul care a dat Franța pe România

Doctorul care a dat Franța pe RomâniaDoctorul care a dat Franța pe România – Doctorul Victor Costache, s-a specializat și a profesat peste graniță timp de mai bine de 10 ani, dar a ales să se întoarcă în țară pentru a avea grijă de români. Acestuia i s-a propus să pună bazele unei secții de chirurgie cardiovasculară și pulmonară în cadrul unui spital din Sibiu. În afara țării, a lucrat la spitale din Franța, Marea Britanie, Germania, Scotia, Quebec și a învățat sub îndrumarea unor nume mari din domeniul chirurgiei cardiovasculare si a chirurgiei toracice-pulmonare. În România, Victor Costache, vrea să fie medicul care face primul transplant de plămâni.

Printre multe alte cazuri rezolvate de când a venit în ţară, acesta a făcut o serie de intervenţii în premieră naţională, salvând doi pacienţi care sufereau de anevrisme toraco-abdominale, cărora le-a introdus endoproteze multilayer. De asemenea, în premieră mondială, a salvat cinci pacienţi diagnosticaţi cu anevrism aortic.

Viețile a doi tineri fără prea mari speranțe, în vârstă de 17 respectiv 24 de ani, au fost salvate de acest medic extraordinar.

După ce au fost refuzați de mai multe centre, nu doar din țară dar și de centre de specialitate din Germania, medicul Victor Costache a preluat cele două cazuri complexe.

”Cel de 17 ani a fost refuzat chiar de centre de specialitate din Germania. Ambele intervenţii au fost reuşite şi în momentul de faţă au o speranţă de viaţă, o speranţa a unor tineri de vârsta lor, merg la şcoală şi respectiv la facultate. Cazurile erau complexe. La unul dintre ei era a doua intervenţie, la unul cea de-a patra intervenţie. Funcţia cardiacă era mult diminuată şi atunci intervenţiile erau riscante, dar unor tineri nu le poţi refuza şansa vieţii”.

Medicul crede foarte mult în munca în echipă și admite că, în domeniul în care lucrează, succesul unei operații depinde de întreaga echipă. Victor Costache face demersuri pentru a introduce în România transplantul de plămâni, însă este de părere că autoritățile au o reținere în ceea ce privește acreditarea centrelor private de a face transplanturi.

„Din momentul de faţă, eu dorm liniştit, deoarece consider că mi-am făcut datoria. Eram angosat că eu, unul din puţinii români care pot realiza activitatea asta de transplant pulmonar, să nu fi făcut toate demersurile necesare pentru a putea demara această activitate în România, în condiţiile în care sunt peste 130-140 de inimi care sunt aruncate la gunoi şi peste 280 de plămâni. Consider că în Sibiu, la Spitalul European, avem atât expertiza, cât şi dotarea necesară pentru a începe mâine această activitate. (…)”

SUMAR ARTICOL
NUME ARTICOL:
Doctorul care a dat Franța pe România
DESCRIERE:
Doctorul Victor Costache, s-a specializat și a profesat peste graniță timp de mai bine de 10 ani, dar a ales să se întoarcă în țară pentru a avea grijă de români. Acestuia i s-a propus să pună bazele unei secții de chirurgie cardiovasculară și pulmonară...
AUTOR:
The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Editorial 0 Comentarii

Pași simpli pentru un somn odihnitor

Pași simpli pentru un somn odihnitor –  Când îți dorești un somn cu adevărat odihnitor dar esti genul de persoană ce adoarme greu, poți urma câțiva pași simpli, ce te …]

Societate 0 Comentarii

Nuntă în cimitir! Doi tineri au hotărât să își unească destinele într-un loc inedit!

Nuntă în cimitir! Doi tineri s-au hotărât să își unească destinele într-un loc inedit – Lance Renberg și Brittany Horton din Minesotta, Statele Unite, conduc două case de pompe funebre …]

Editorial 0 Comentarii

Topul celor mai bogați chefi din lume!

Topul celor mai bogați chefi din lume – Chefi ce demonstrează că viața de bucătar poate fi și extrem de profitabilă dacă te numeri printre cele mai cunoscute figuri din …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*