Doctorul care a dat Franța pe România
7 iunie 2015 Comentarii 0

Doctorul care a dat Franța pe România

Doctorul care a dat Franța pe RomâniaDoctorul care a dat Franța pe România – Doctorul Victor Costache, s-a specializat și a profesat peste graniță timp de mai bine de 10 ani, dar a ales să se întoarcă în țară pentru a avea grijă de români. Acestuia i s-a propus să pună bazele unei secții de chirurgie cardiovasculară și pulmonară în cadrul unui spital din Sibiu. În afara țării, a lucrat la spitale din Franța, Marea Britanie, Germania, Scotia, Quebec și a învățat sub îndrumarea unor nume mari din domeniul chirurgiei cardiovasculare si a chirurgiei toracice-pulmonare. În România, Victor Costache, vrea să fie medicul care face primul transplant de plămâni.

Printre multe alte cazuri rezolvate de când a venit în ţară, acesta a făcut o serie de intervenţii în premieră naţională, salvând doi pacienţi care sufereau de anevrisme toraco-abdominale, cărora le-a introdus endoproteze multilayer. De asemenea, în premieră mondială, a salvat cinci pacienţi diagnosticaţi cu anevrism aortic.

Viețile a doi tineri fără prea mari speranțe, în vârstă de 17 respectiv 24 de ani, au fost salvate de acest medic extraordinar.

După ce au fost refuzați de mai multe centre, nu doar din țară dar și de centre de specialitate din Germania, medicul Victor Costache a preluat cele două cazuri complexe.

”Cel de 17 ani a fost refuzat chiar de centre de specialitate din Germania. Ambele intervenţii au fost reuşite şi în momentul de faţă au o speranţă de viaţă, o speranţa a unor tineri de vârsta lor, merg la şcoală şi respectiv la facultate. Cazurile erau complexe. La unul dintre ei era a doua intervenţie, la unul cea de-a patra intervenţie. Funcţia cardiacă era mult diminuată şi atunci intervenţiile erau riscante, dar unor tineri nu le poţi refuza şansa vieţii”.

Medicul crede foarte mult în munca în echipă și admite că, în domeniul în care lucrează, succesul unei operații depinde de întreaga echipă. Victor Costache face demersuri pentru a introduce în România transplantul de plămâni, însă este de părere că autoritățile au o reținere în ceea ce privește acreditarea centrelor private de a face transplanturi.

„Din momentul de faţă, eu dorm liniştit, deoarece consider că mi-am făcut datoria. Eram angosat că eu, unul din puţinii români care pot realiza activitatea asta de transplant pulmonar, să nu fi făcut toate demersurile necesare pentru a putea demara această activitate în România, în condiţiile în care sunt peste 130-140 de inimi care sunt aruncate la gunoi şi peste 280 de plămâni. Consider că în Sibiu, la Spitalul European, avem atât expertiza, cât şi dotarea necesară pentru a începe mâine această activitate. (…)”

SUMAR ARTICOL
NUME ARTICOL:
Doctorul care a dat Franța pe România
DESCRIERE:
Doctorul Victor Costache, s-a specializat și a profesat peste graniță timp de mai bine de 10 ani, dar a ales să se întoarcă în țară pentru a avea grijă de români. Acestuia i s-a propus să pună bazele unei secții de chirurgie cardiovasculară și pulmonară...
AUTOR:
The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Editorial 0 Comentarii

Botez regal pentru prințesa Charlotte

Botez regal pentru prințesa Charlotte – Prinţesa Charlotte, care s-a născut pe 2 mai,  a fost botezată duminică, la biserica St. Mary Magdalene din Sandringham, cu apă din râul Iordan. Mica …]

Sănătate şi Natură 0 Comentarii

Cum să obții un bronz superb, ce se păstrează mai mult timp

Cum să obții un bronz superb, ce se păstrează mai mult timp – Un bronz frumos și sănătos se păstrează mult mai mult pe piele dacă respecți câteva reguli. Epilarea …]

Sănătate şi Natură 0 Comentarii

Pământul ar putea intra într-o nouă eră glaciară!

Pământul ar putea intra într-o nouă eră glaciară – Experții prevăd că peste 15 ani, Pământul ar putea intra într-o mini-eră glaciară. Avertismentul oamenilor de știință se bazează pe un …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*