8 aprilie 2016 Comentarii 0

Dogme bisericești pe care nu le știai! Nașii te pot trimite în Iad!

Dogme bisericești pe care nu le știai! Nașii te pot trimite în Iad!

Moda plurinăşitului, care face furori printre cuplurile mondene, este aprig criticată de vechile pravile ale bisericii ortodoxe, potrivit cărora ea ne duce direct… în focul gheenei. Cum şi de ce – a explicat, plastic şi cu patos, cum îi era vorba, arhimandritul Ilie Cleopa. 

”Să vă feriţi la nuntă şi la botez să puneţi naşi mulţi! Că te-ai făcut rudenie cu toţi aceia, rudenie spirituală, şi copiii voştri în veac nu se mai pot lua în căsătorie!” – spunea părintele Cleopa.

Mulţi naşi – şi mai multe interdicţii de căsătorie 

”Rudeniile din dumnezeiescul Botez sunt oprite să se ia în căsătorie până la gradul şapte inclusiv” – explică părintele Cleopa.

Naşul şi părinţii copilului pe care acesta îl botează trebuie să ştie că acel copil, când va creşte, nu va putea lua în căsătorie pe fiica naşului, nici pe fata fiului naşului (nepoata de la fiu a naşului). Abia pe strănepoata naşului va avea voie să o ia de soţie. La fel, în situaţia în care copilul botezat are, ca adult, un băiat, acest băiat nu o poate lua în căsătorie pe fiica naşului de botez al tatălui său.

Rudenia din botez este mai importantă decât cea de sânge  

După canoanale ortodoxe, păcatul celor care se căsătoresc fiind rude din dumnezeiescul Botez este mai mare decât păcatul celor care sunt rude de sânge. Pentru că rudenia duhovnicească este mai importantă decât cea lumească. Explică părintele Cleopa: cacă s-ar ajunge la nebunia aceasta, să păcătuiască tatăl cu fiica sa, biserica îi opreşte 20 de ani de la Sfintele Taine (botezul, mirungerea, împărtăşania, spovedania, preoţia, nunta, maslul). Iar dacă naşul a trăit cu fina din botez, este oprit 25 de ani de la sfintele taine.

Copiii nu se mai pot lua în veac

”Apoi mare păcat fac preoţii şi creştinii aceia care pun naşi mulţi la nuntă, cum am auzit prin Bucovina, că au pus 40 de naşi la o nuntă. Nebunie nemaipomenită! Toţi se fac rudenii. Copiii lor nu se mai pot lua în veac în căsătorie! Cine v-a învăţat să puneţi mulţi naşi la nuntă? Ca să iasă parale multe? Te duci în gheenă, în iad!”.

Pravilele bisericii ortodoxe prevăd clar: un singur naş, cu soţia lui. Şi numai dacă sunt cununaţi. ”Trebuie să ştiţi lucrul acesta, că vă băgaţi în gheenă, dacă vă puneţi naşi mulţi şi vă faceţi rudenii şi pe urmă copiii sau nepoţii voştri se iau în căsătorie. Voi răspundeţi!” – avertiza arhimandritul Ilie Cleopa.

Alte rudenii care interzic căsătoria

Rudeniile din cuscrie, din două şi trei neamuri în laturi: ”Un bărbat a fost căsătorit cu o femeie, s-au încuscrit părinţii femeii cu părinţii lui. Sunt rudenii din două laturi. Dar dacă-i moarte femeia şi bărbatul ia altă femeie, au devenit trei neamuri în cuscrie, că s-a mai încuscrit şi cu părinţii celei de a doua femei. Aici se opreşte căsătoria până la gradul cinci, la gradul şase dezleagă Sfinţii Părinţi”.

Rudenia din fii adoptivi: ”Ai luat un băiat, l-ai adoptat, l-ai trecut pe numele tău, el poartă numele tău în societate. Înaintea  lui Dumnezeu este la fel ca băiatul tău (biologic). Copilul acela, dacă are o soră, sau un frate, sau un nepot, aceştia nu pot să ia pe un copil al dumitale până la spiţa a patra. Trebuie să ştiţi acestea, pentru că mult se încarcă bietul suflet” – ne povăţuieşte părintele Cleopa.

 

Post-ul Dogme bisericești pe care nu le știai! Nașii te pot trimite în Iad! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Dogme bisericești pe care nu le știai! Nașii te pot trimite în Iad!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Spania – 28. Real Madrid are ”amical” cu Celta Vigo / LIVESCORE

Spania – 28. Real Madrid are ”amical” cu Celta Vigo / LIVESCORE – SPANIA – 28 Sâmbătă Real Madrid – Celta Vigo (ora 17.00) Villarreal – Las Palmas (ora 19.15) …]

Fiul lui Nicolae Guță a fost pus sub control judiciar, după ce a agresat sexual și bătut o tânără

Fiul lui Nicolae Guță a fost pus sub control judiciar, după ce a agresat sexual și bătut o tânără – Fiul manelistului Nicolae Guță, reclamat de o fată pentru că …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*