23 aprilie 2016 Comentarii 0

Elena Gheorghe, mesaj emoționant pentru tatăl ei

Elena Gheorghe, mesaj emoționant pentru tatăl ei

Elena Gheorghe și-a sărbătorit tatăl, sâmbătă, de Sf. Gheroghe, și i-a transmis un mesaj prin intermediul unei rețele de socializare.

”La mulți ani tati, să fii sănătos și să te bucuri de noi! La mulți ani tuturor celor ce astăzi, de Sf. Gheorghe își sărbătoresc ziua de nume!”, a scris Elena Gheorghe, alături de colajul foto de mai jos.

Peste un milion de români își serbează ziua numelui

Peste un milion de români, dintre care peste 733.000 sunt bărbaţi, îşi serbează, joi, de Sfântul Gheorghe, onomastica, potrivit unei statistici a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 1.077.778 de cetăţeni români poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, dintre care 733.707 sunt bărbaţi iar 344.071 sunt femei.

Dintre bărbaţi, cei mai mulţi au numele Gheorghe (522.927), George (149.779) şi Gheorghiţă (22.427).

Cele mai multe femei care îşi serbează onomastica de Sfântul Gheorghe se numesc Georgiana (144.211), Georgeta (131.392), Ghiorghiţa (31.390) şi Geta (14.909).

Sărbătoarea Sfântului Gheorghe anunță începutul verii pastorale: în zorii zilei, când se aud primele broaşte cântând, Sfântul Gheorghe (Sângeorz) primeşte cheile de la Sfântul Dumitru (Sâmedru), ca să încuia anotimpul friguros. La toamnă, pe 26 octombrie (de ziua Sfântului Dumitru), cei doi sfinţi vor face din nou schimb de chei, pentru ca Sâmedru să descuie poarta, slobozind gerurile şi zăpada.

În credinţele populare, Sfântul Gheorghe intră în posesia cheii în zori, după ce se aud primele broaşte cântând. Pentru că aduce începutul verii pastorale, sfântul este numit şi Cap de primăvară.

Post-ul Elena Gheorghe, mesaj emoționant pentru tatăl ei apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Elena Gheorghe, mesaj emoționant pentru tatăl ei

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Exemplu de ambiție și voință de a face sport. ACS Supernova Neamţ a câştigat prima ediţie a Cupei Municipiului Ploieşti la baschet în scaun rulant / FOTO

Exemplu de ambiție și voință de a face sport. ACS Supernova Neamţ a câştigat prima ediţie a Cupei Municipiului Ploieşti la baschet în scaun rulant / FOTO – Sala Sporturilor …]

Sport 0 Comentarii

”BRD Năstase-Țiriac Trophy” – ziua a 7-a. Finalele se joacă azi. Ultimele ore din viața Openului României

”BRD Năstase-Țiriac Trophy” – ziua a 7-a. Finalele se joacă azi. Ultimele ore din viața Openului României – BRD NASTASE TIRIAC TROPHY – BUCHAREST, ROMANIA €520,070 18-24 APRIL 2016 ORDER …]

Sport 0 Comentarii

Nu merge la meciurile tricolorilor, dar vrea să antreneze naționala!

Nu merge la meciurile tricolorilor, dar vrea să antreneze naționala! – Gică Hagi, 50 de ani, a declarat că i-ar plăcea se antreneze din nou echipa națională, după eșecul din …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*