13 aprilie 2016 Comentarii 0

Elveţia elimină de la 1 iunie restricţiile pe piaţa muncii pentru cetăţenii români și bulgari

Elveţia elimină de la 1 iunie restricţiile pe piaţa muncii pentru cetăţenii români și bulgari

Elveţia va elimina, de la 1 iunie 2016, toate restricţiile pe piaţa muncii impuse cetăţenilor români şi bulgari, potrivit Acordului privind libera circulație a persoanelor (ALCP), măsurile de limitare a imigraţiei putând fi reintroduse doar în cazul în care va exista un aflux de imigranţi din cele două ţări.

Guvernul Elveţiei a adoptat miercuri o ordonanţă care prevede accesul pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari de la 1 iunie 2016. Protocolul privind extinderea liberei circulații a persoanelor la Bulgaria și România, așa-numitul protocol II al ALCP, este în vigoare de la 1 iunie 2009. Acesta prevede o liberalizare progresivă a condițiilor de acces la piața muncii elvețiană pentru cetățenii din cele două state membre ale UE. Elveţia prelungise, în 2009 şi 2014, măsurile restrictive pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari.Însă, perioada tranzitorie de menţinere a restricţiilor pe piaţa muncii expiră pe 31 mai 2016 şi nu va fi prelungită.
„În cazul în care imigraţia din România şi Bulgaria va depăşi cu 10% media ultimilor trei ani, pe 1 iunie 2017 sau cel târziu pe 1 iunie 2018, Consiliul Federal va putea introduce noi restricţii pe piaţa internă a muncii, valabile până pe 31 mai 2019”, precizează Guvernul de la Berna.Numărul imigranţilor români şi bulgari din Elveţia este, în momentul de față, destul de mic.
În momentul aderării României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, Elveţia a introdus restricţii privind accesul cetăţenilor celor două state pe piaţa muncii. Elveţia nu este membră a Uniunii Europene, dar face parte din Zona Economică Europeană şi din Spaţiul european de liberă circulaţie Schengen.

Post-ul Elveţia elimină de la 1 iunie restricţiile pe piaţa muncii pentru cetăţenii români și bulgari apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Elveţia elimină de la 1 iunie restricţiile pe piaţa muncii pentru cetăţenii români și bulgari

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Cristina Neagu, marea favorită la titlul de golgheter al Mondialului! Ce cotă avem să câștigăm turneul

Cristina Neagu, marea favorită la titlul de golgheter al Mondialului! Ce cotă avem să câștigăm turneul – România debutează pe 5 decembrie la Campionatul Mondial de handbal feminin, din Danemarca, …]

Sport 0 Comentarii

Jaf inedit la Chișinău: Au furat arborii decorativi | VIDEO

Jaf inedit la Chișinău: Au furat arborii decorativi | VIDEO – Jaf inedit în capitala Republicii Moldova! Doi bărbați au furat arborii decorativi de pe străzile din Chișinău. Aceștia au …]

Sport 0 Comentarii

Ciprian Tătărușanu, imbatabil și la Fiorentina

Ciprian Tătărușanu, imbatabil și la Fiorentina – Cu portarul Ciprian Tătărușanu titular, Fiorentina a învins Genoa, scor 1-0, în runda a treia din Serie A. Babacar a marcat golul victoriei …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*