7 aprilie 2016 Comentarii 0

Erdogan avertizează: Ankara nu va pune în aplicare acordul privind migranții dacă UE nu-și respectă promisiunile

Erdogan avertizează: Ankara nu va pune în aplicare acordul privind migranții dacă UE nu-și respectă promisiunile

Președintele turc Tayyip Erdogan a avertizat că Ankara nu va pune în aplicare acordul care prevede preluarea din Europa a migranților sirieni dacă Uniunea Europeană nu-și îndeplinește pe deplin promisiunile.

Conform acordului, Ankara va prelua toți migranții care traversează Marea Egee să intre ilegal în Grecia, iar în schimb, Europa va prelua mii de refugiați sirieni direct din Turcia, care va primi bani, dreptul de a călători fără viză în UE și accelerarea negocierilor privind aderarea la blocul comunitar.

„Există condiții precise. Dacă vreodată Uniunea Europeană nu va face pașii necesari, nu-și va respecta promisiunile făcute, atunci Turcia nu va pune în aplicare acordul. Totul se va întâmpla în funcție de promisiunile făcute, de ceea ce prevede textul acordului. Au existat promisiuni, însă nu s-a întâmplat nimic până acum’, a declarat Erdogan, adăugând că ‘trei milioane de persoane sunt hrănite din bugetul nostru’. ‘Am primit multe mulțumiri pentru acțiunile noastre pentru refugiați și cele împotriva teroriștilor (…) Noi nu facem acest lucru pentru mulțumiri”, a subliniat șeful statului turc.

Grecia a trimis luni către Turcia un prim grup de refugiați, însă Atena a afirmat că, având în vedere creșterea numărului de solicitări de azil din partea migranților care urmează să fie trimiși în Turcia, este necesară o „pauză” de 15 zile între aceste expulzări.

Post-ul Erdogan avertizează: Ankara nu va pune în aplicare acordul privind migranții dacă UE nu-și respectă promisiunile apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Erdogan avertizează: Ankara nu va pune în aplicare acordul privind migranții dacă UE nu-și respectă promisiunile

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Bute: ”La 28 noiembrie voi fi noul campion mondial”. DeGale: ”Eu bat! Sunt prea tânăr şi prea bun”

Bute: ”La 28 noiembrie voi fi noul campion mondial”. DeGale: ”Eu bat! Sunt prea tânăr şi prea bun” – Pugilistul Lucian Bute a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută …]

Sport 0 Comentarii

Răzvan Cociș a fost pus pe liber de Chicago Fire / VIDEO

Răzvan Cociș a fost pus pe liber de Chicago Fire / VIDEO – Internaționalul român Răzvan Cociș (33 de ani) a fost anunțat de conducerea clubului Chicago Fire că nu …]

Sport 0 Comentarii

Termenul pentru cei care vor să se anjajeze în Poliție s-a prelungit

Termenul pentru cei care vor să se anjajeze în Poliție s-a prelungit – Termenul până la care candidații înscriși la ocuparea funcțiilor vacante în cadrul Poliției Române pot completa dosarele …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*