6 aprilie 2016 Comentarii 0

EXCLUSIV |Firmele care ”sifonează” bani în offshore ar trebui taxate cu 16 la sută

EXCLUSIV |Firmele care ”sifonează” bani în offshore ar trebui taxate cu 16 la sută

Pe fondul scandalului iscat de dezvăluirile din dosarele Panama Papers, în care sunt implicate mai multe personalități mondiale (inclusiv din România), care s-au folosit de companii offshore pentru a-și ascunde banii, parlamentarii și-au amintit că în Casa Poporului zace de mai bine de un an o inițiativă legislativă, care dacă era votată, ”sifonarea” banilor din România în paradisurile fiscale era mult mai greu de făcut, întrucât statul avea controlul asupra celor care se ocupă cu astfel de afaceri.

Concret, liberalul Octravian Marius Popa a depus o lege prin care cerea taxarea oricărei tranzacții financiare cu un offshore cu 16 la sută.

”În România, evaziunea fiscală e făcută şi de micile societăţi, dar, după părerea mea, impactul semnificativ e datorat marilor jucători de pe piaţă. De aceea am depus o lege prin care cer ca toate tranzacțiile societăților comerciale sau ale persoanelor fizice cu un offshore să fie impozitate cu 16 la sută.În acest fel,nu numai că organele fiscale au o evidență a celor care își duc banii în paradisurile fiscale, dar statul câștigă și el ceva bani,nu rămâne fără nimic”, a spus Popa.

Mai mult, în Parlament va fi audiat săptămâna viitoare șeful Oficiului de spălare a Banilor, pentru a da lămuriri despre românii care au ”sifonat” banii în paradisul fiscal din Panama.

„Săptămâna viitoare, Comisia pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților va avea o discuție cu președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și cu președintele ANAF pe problema paradisurilor fiscale, conturile din Panama și tranzacțiile financiare care s-au făcut prin firmele din paradisul acesta. Să vedem ce măsuri întreprind aceste instituții, pentru că trebuie să avem o reacție, mai ales că sunt firme din România care au înființat firme în Panama și sunt convins că multe tranzacții au fost derulate prin acele firme, iar fiscul român și oficiul nu știu de aceste tranzacții. S-ar putea să fie vorba de evaziune fiscală, de spălare de bani”, a spus Ialomițianu.

Citește și

Post-ul EXCLUSIV |Firmele care ”sifonează” bani în offshore ar trebui taxate cu 16 la sută apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – EXCLUSIV |Firmele care ”sifonează” bani în offshore ar trebui taxate cu 16 la sută

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Pas greşit pentru „tigroaice”. CSM Bucureşti a pierdut finala Cupei României la volei

Pas greşit pentru „tigroaice”. CSM Bucureşti a pierdut finala Cupei României la volei – Proaspăt câştigătoare a Challenge Cup la volei feminin, CSM Bucureşti a disputat, duminică, finala Cupei României, …]

Sport 0 Comentarii

Cum și-au modificat băncile avansul minim pentru creditele ipotecare

Cum și-au modificat băncile avansul minim pentru creditele ipotecare – Băncile din România au început de ceva vreme să își ajusteze produsele în funcție de evoluția situației create de legea …]

Sport 0 Comentarii

Se știe când vor juca Begu și Niculescu la Shenzhen

Se știe când vor juca Begu și Niculescu la Shenzhen – WTA SHENZHEN – duminică Irina Camelia Begu – Lara Arruabarrena (ora 8.00) Anastasija Sevastova – Monica Niculescu (ora 9.30) Simona Halep …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*