3 aprilie 2016 Comentarii 0

EXCLUSIV! Mii de români vor putea rămâne fără CASE!

EXCLUSIV! Mii de români vor putea rămâne fără CASE!

În România tot mai multe case,garduri sau altefl de constrcuții stau să cadă peste oameni,acestea reprezentând un real pericol pentru viața celor care sunt nevoiți să treacă pe lângă acestea.

Proprietarii acestora spun că nu le consolidează sau renovează pe motiv că nu au banii necesari pentru o astfel de investiție,iar amenzile date de autorități rămân de cle mai multe ori neplătite.

Pentru a stopa acest lucru,dar și pentru a da o față frumoasă orașelor sau satelor din România parlamentarii propun sancțiuni dure pentru cei care nu își vor consolida și renova casele.

Aceștia lucrează la un act normativ prin care proprietarii de construcții insalubre care sunt într-o stare avansată de degradare și care prezintă pericolul de a se dărâma vor fi obligați să o consolideze,în caz contrar statul va avea dreptul de a confisca construcția respectivă.

Concret, statul va crea un fond de garantare imobiliară pentru cei care își consolidează construcția deteriorată. Aceștia vor lua bani de la bancă cu dobândă preferențială,undeva la 1-2 la sută,bani pe care îi vor returna în maxim 30 de ani.

” La fața locului,vine un expert de la inspecția de stat în construcții și evaluează construcția repectivă. Va spune de câți are nevoie proprietarul de la bancă pentru a o aduce la starea de siguranță construcția degradată. Cel care are în proprietate construcția merge la bancă, ia banii și se apucă de treabă.Va avea un termen limită pentru a reface construcția respectivă.Dacă nu vrea,atunci,statul va putea confisca respectiva construcție, și ,fie o va demola, fie o va consolida el spre valorificare”,spun aleșii.  

Parlamentarii s-au gândit și la aceia care nu au venit și își nu pot permite să își consolideze imobilul. Aceștia vor fi mutați obligatoriu în chirie,iar autoritățile vor reface respectiva construcție. În cazul în care proprietarul în acest timp își va găsi loc de muncă,atunci el va merge la bancă și va lua credit pentru a plăti eșalonat costul lucrărilor de refacere a imobilului. În caz că nu tot nu va avea venit,atunci,respectiva construcție se va vinde,cel care a renovat-o îți ia banii pe lucrare,iar restul vor reveni proprietarilor construcției.

Post-ul EXCLUSIV! Mii de români vor putea rămâne fără CASE! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – EXCLUSIV! Mii de români vor putea rămâne fără CASE!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Iosif Rotariu explică de ce jucătorii Stelei n-au mișcat în front în meciul cu ACS Poli Timișoara

Iosif Rotariu explică de ce jucătorii Stelei n-au mișcat în front în meciul cu ACS Poli Timișoara – Steaua lui Gigi Becali se duce de-a dura și în Liga 1, …]

Sport 0 Comentarii

Naționala de homleși a România s-a calificat în faza a doua a Mondialului

Naționala de homleși a România s-a calificat în faza a doua a Mondialului – Naționala oamenilor fără adăpost din România s-a calificat în faza a doua a competiției care se …]

Sport 0 Comentarii

Andrei Marc, obraznic cu arbitrul: ”Să se uite și el la Roma-Lazio!”

Andrei Marc, obraznic cu arbitrul: ”Să se uite și el la Roma-Lazio!” – REACȚII DUPĂ DINAMO – CSMS IAȘI 0-0 MIRCEA REDNIC, antrenor Dinamo ”Mă așteptam să ne fie greu. …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*