8 aprilie 2016 Comentarii 0

EXCLUSIV. Noi declarații ale părinților care au avut copiii la grădinița din Cotroceni. Cum îi manipula directoarea

EXCLUSIV. Noi declarații ale părinților care au avut copiii la grădinița din Cotroceni. Cum îi manipula directoarea

Părinții unor dintre copiii abuzați de către directoarea grădiniței din Cotroceni, Ioana Neagu, prezenți vineri printre cei care au protestat față de violența asupra copiilor, au povestit cum femeia în grijă căreia își lăsau copiii reușea pur și simplu să îi manipuleze.

Vineri, o parte dintre părinții copiilor abuzați de directoarea grădiniței din Cotroceni, alături de alți părinți îngrijorați și revoltați, au protestat față de violența asupra copiilor, în dorința de a trage atenția autorităților asupra relelor tratamente la care sunt supuși copii preșlcolari și de a cere sancțiuni dure pentru cei care agresează copiii.

Câțiva dintre părinții micuților abuzați de Ioana Neagu care au fost prezenți la protest ne-au explicat cum a fost posibil să nu realizeze o lungă perioadă de timp că există probleme și că sunt agresați copiii.

”Am observat ceva semne, copilul era foarte agitat, nu mai evolua sub nicio formă, stagnase din punct de vedere al dezvoltării intelectuale și ne-am întrebat, noi ca părinții, dacă nu cumva ar trebui să mergem cu el la psiholog și să vedem dacă există cu adevărat o problemă sau nu. Pentru că eram prieteni cu directoarea, chiar erau situații în care ne beam cafeaua împreună, i-am spus ce avem de gând să facem și ea ne-a spus că nu au absolut nicio problemă copiii, ea fiind în cunoștință de cauză, pentru că petrecea atât de mult timp cu ei, și că nu are niciun rost să-i ducem la psiholog”, ne-a povestit tatăl celor doi copii agresați cu care au apărut imagini în presă.

Părintele a mai povestit că directoarea nu permitea niciodată ședințele colective cu părinții, stătea de vorbă cu fiecare separat și chiar spunea lucruri urâte despre ceilalți părinți.

”Nu era de acord cu ședințele colective și ne convingea mereu că nu este cazul de așa ceva.  Am descoperit ulterior că, așa cum vorbea urât despre alți părinți, așa vorbea și despre noi. A îndrăznit să spună că nu avem mâncare în frigider, că eu și soția mea suntem divorțați și așa s-ar explica comportamentul și traumele copiilor noștri”, ne-a mai mărturisit tatăl copiilor.

Tatăl mai spune că acum copiii lui merg la terapeut și, după mai bine de două săptămâni în care a stat cu ei acasă și-a luat inima în dinți și i-a dus la altă grădiniță, dar în continuare stă cu frica în sân.

Vezi și: Protest împotriva deciziei de a lăsa în libertate „directoarea bătăuşă”. Câteva zeci de părinţi şi copii s-au strâns în faţa Guvernului | GALERIE FOTO

Părinților care semnalizau problemele li se spunea să se uite în ograda lor

O altă mamă, a cărei fetiță era înscrisă la programul after-school și care a depus plângere la rândul ei împotriva Ioanei Neagu, ne-a povestit că fiicei ei îi era foarte teamă de directoare, devenise foarte agitată, nu mai dormea noaptea și în puținele ore pe care le mai dormea era foarte agitată.

”Am ajuns cu copilul la psiholog. Nici noi, părinții, și nici măcar psihologul nu și-a dat imediat seama care este problema. Pe directoare, când o întrebam dacă își poate da seama ce i-ar putea afecta ne spunea că problema este acasă, nu la grădiniță. Ne-am gândit, ne-am căutat de problemă, nu aveam acasă niciun motiv pentru care copilul să fie în acea stare”, ne-a declarat mama fetei.

Părinții știau că grădinița este autorizată

Mama copilei ne-a mărturisit că după tragedia din Colectiv primul lucru la care s-a gândit a fost să o întrebe pe directoarea grădiniței dacă are toate autorizațiile necesare, iar aceasta a asigurat-o în nenumărate rânduri că este totul în regulă.

”După ce s-a întâmplat la Colectiv, vă dați seama că ne-am gândit la autorizații. Ne-a spus că da și că are un ditamai dosarul cu hârțoage, nu avem timpul necesar să le studiem pe toate”, a mai povestit mama care a crezut-o pe cuvânt pe Ioana Neagu, fiind de bună credință.

Mai mult, mulți dintre părinți susțin că nici nu intrau în grădiniță, că erau întâmpinați la ușă, unde le erau aduși copii, practic într-un mod ce părea absolut firesc, li se interzicea accesul în grădiniță.

”Îmi aducea copilul la ușă și se comportau ca și cum totul era numai lapte și miere. Nu ne-am gândit nicio secundă că ar fi în stare de așa ceva”, au mai spus părinții.

Motivele pentru care directoarea Ioana Neagu a fost lăsată în libertate

Directoarea grădiniţei va fi judecată în libertate, potrivit unei decizii date de un judecător la începutul acestei săptămâni. Motivarea acestuia este, însă, revoltătoare.

Practic, spune magistratul, nu există certitudinea că directoarea va mai comite infracţiunea de rele tratamente aplicate minorilor, deoarece grădiniţa a fost închisă. În plus, părinții copiilor devin direct responsabili pentru evenimentele ce pot surveni pe parcursul supravegherii lor într-o grădiniță privată, se mai arată în decizia instanţei.

Mai mult, „o corecție izolată aplicată minorului nu e considerată faptă penală. Organele de urmărire penală nu au demonstrat nici producerea urmării faptelor imputate, respectiv punerea în primejdie gravă a dezvoltării fizice, psihice sau morale a minorilor. Cu privire la acest aspect, judecătorul constata că probatoriul administrat este insuficient și contradictoriu”.

Foto Vlad Chirea

Post-ul EXCLUSIV. Noi declarații ale părinților care au avut copiii la grădinița din Cotroceni. Cum îi manipula directoarea apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – EXCLUSIV. Noi declarații ale părinților care au avut copiii la grădinița din Cotroceni. Cum îi manipula directoarea

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Marele Circ își turează motoarele. Pilotul Nico Rosberg, cel mai rapid

Marele Circ își turează motoarele. Pilotul Nico Rosberg, cel mai rapid – Germanul Nico Rosberg (Mercedes) a reușit cel mai bun timp provizoriu din prima sesiune de teste de marți …]

Elena Cârstea, la primul concert după moartea fiului său vitreg

Elena Cârstea, la primul concert după moartea fiului său vitreg – Elena Cârstea  va cânta pentru prima oară în ultimii zece ani de când a imigrat în Florida, locul unde …]

Sport 0 Comentarii

Michael Schumacher a slăbit 25 de kilograme și se zbate între viață și moarte: “A ajuns doar piele şi os!”

Michael Schumacher a slăbit 25 de kilograme și se zbate între viață și moarte: “A ajuns doar piele şi os!” – Michael Schumacher (46 de ani) are şanse infime să-şi mai …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*