EXCLUSIV | Periş, comuna cu mai multe parcuri pe cap de locuitor decât Bucureștiul
24 aprilie 2016 Comentarii 0

EXCLUSIV | Periş, comuna cu mai multe parcuri pe cap de locuitor decât Bucureștiul

EXCLUSIV | Periş, comuna cu mai multe parcuri pe cap de locuitor decât Bucureștiul

Periş este o comună ilfoveană cu 7.557 de locuitori, un palat regal contruit de Carol I, şapte situri arheologice şi cinci parcuri, cu bănci şi locuri de joacă pentru copii. ”Pentru ce este nevoie de atâtea parcuri în comună?”, se întreabă un locuitor.

Prin comparație, în București, la aproape 2 milioane de locuitori, sunt în jur de 50 de parcuri, adică un parc la 40.000 de locuitori. În Periș, fiecare parc corespunde unui număr de 1.511 locuitori.

Omul şi-a trimis nedumerirea, în scris, la redacţie, împreună cu mai multe chestiuni legate de adminstraţia publică locală. Desigur am verificat informaţia şi, într-adevăr, comuna Periş, judeţul Ilfov, are cinci parcuri. Am putea spune mega-parcuri, dacă e să ne raportăm la dimensiunile acestor locuri de recreere.

Unul în Periş-sat, lângă un drum neasfaltat… Altul, lângă o baltă  de peşte, unde chiar nu e indicat să duci copiii la joacă. Un super-parc, cam de două ori dimensiunile unui stadion, a fost amenajat lângă gară, în apropierea unui alt parc, destinat copiilor.

Iar lângă biserică, iarăşi un parc, cât un teren de fotbal.

Cetăţeanul ofuscat ne-a mai scris despre o supărare: de ce şi-a angajat primarul familia în Primărie? Nu ştim dacă are nepoţi şi cumnaţi în adminstraţia publică – dar soţia sigur este, pentru că figurează în declaraţia de avere.

Care declaraţie este un pic cam ciudată, în sensul că din 2008  încoace, de când este primar, Albu Anghel a strâns în conturi bancare suma de 739.454 de lei (adică 164.323 de euro).

Din salarii era imposibil să adune acestă sumă. Anghel Albu câştigă 30.054 lei pe an din funcţia de primar, iar soţia sa 19.741 de lei pe an din funcţia de inspector în primărie. Dacă ar fi adunat toţi banii din 2008 până acum, salariile însumate nu ar fi depăşit 400.000 de lei!

În fine, am trimis la primărie datele pentru a primi un punct de vedere. Doamana secretară ne-a confirmat că a primit mesajul, după care s-a lăsat liniştea. După o săptămână am trimis o nouă solicitare, tot degeaba. Am îndrăznit să îl sunăm pe domnul Anghel Albu, care şi-a cerut scuze că nu a putut răspunde, dar nu a mai fost prin primărie în ultimele săptămâni. Ne-a asigurat însă că la proxima ocazie ne va da un răspuns.

 

Loc de joacă pentru copii lângă celebra baltă de peşte din Periş! O fi bine, o fi rău?...

Loc de joacă pentru copii lângă celebra baltă de peşte din Periş! O fi bine, o fi rău?…

 

Parc foarte încăpător în zona gării Periş! Parcă mai bună ar fi fost aici o livadă…

Parc foarte încăpător în zona gării Periş! Parcă mai bună ar fi fost aici o livadă…

 

Parc cu loc de joacă pentru copii, tot în zona gării Periş - să aibă cei mici amintiri frumoase cu trenuri

Parc cu loc de joacă pentru copii, tot în zona gării Periş – să aibă cei mici amintiri frumoase cu trenuri

 

Parc cât un teren de fotbal cu loc de joacă pentru copii, gard în gard cu biserica – lăcaş sfânt aflat acum în renovare

Parc cât un teren de fotbal cu loc de joacă pentru copii, gard în gard cu biserica – lăcaş sfânt aflat acum în renovare

Post-ul EXCLUSIV | Periş, comuna cu mai multe parcuri pe cap de locuitor decât Bucureștiul apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – EXCLUSIV | Periş, comuna cu mai multe parcuri pe cap de locuitor decât Bucureștiul

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Chiricheş & Co. iau maxim 300.000 de euro pentru “simpla” calificare la Euro 2016. Nemţii, campioni mondiali, vor încasa aceeaşi sumă doar dacă vor câştiga turneul din Franţa!

Chiricheş & Co. iau maxim 300.000 de euro pentru “simpla” calificare la Euro 2016. Nemţii, campioni mondiali, vor încasa aceeaşi sumă doar dacă vor câştiga turneul din Franţa! – România …]

Sport 0 Comentarii

Un star din NBA l-a bătut pe un magaziner până și-a rupt mâna! Clubul a luat o măsură dură

Un star din NBA l-a bătut pe un magaziner până și-a rupt mâna! Clubul a luat o măsură dură – Caz excepțional în NBA, mai exact la formația Los Angeles …]

Sport 0 Comentarii

Vasile Roatiș a fost înmormântat vineri, la Satu Mare! ^Triatlonistul a avut parte de cea mai stupidă moarte posibilă: s-a înecat cu un covrig!

Vasile Roatiș a fost înmormântat vineri, la Satu Mare! ^Triatlonistul a avut parte de cea mai stupidă moarte posibilă: s-a înecat cu un covrig! – Triatlonistul Vasile Roatiș, decedat luni …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*