EXCLUSIV / Românii care lucrează în străinătate și-ar putea procura mai repede documentele
27 aprilie 2016 Comentarii 0

EXCLUSIV / Românii care lucrează în străinătate și-ar putea procura mai repede documentele

EXCLUSIV / Românii care lucrează în străinătate și-ar putea procura mai repede documentele

Românii care lucrează peste hotare nu vor mai fi nevoiți să își piardă zilele de concediu pe care și le petrec în țară, stând la cozi pentru a își procura anumite documente.

Acest lucru va fi posibil dacă proiectul de lege al senatorului PNL Dorin Dobra va fi votat de către colegii lui. Concret, Dobra vrea ca eliberarea unor documente cetățenilor români cu domiciliul sau reședinţa în străinătate să se facă în regim de urgență în România.

Concret,senatorul liberal vrea ca cererile, pentru emiterea sau eliberarea unor documente, depuse de cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate în perioada 1 – 31 august a fiecărui an, să se soluționeze de către autoritățile sau instituțiile publice într-un termen maxim de 5 zile lucrătoare de la data depunerii.Mai mult,termenul de maximum 5 zile nu este considerat unul de urgență și nu este taxat suplimentar.Astfel documentele care pot fi solicitate sunt umătoarele:

 1. adeverința de venit;
 2. cazierul fiscal;
 3. certificatul de rezidență fiscală;
 4. cardul european de sănătate;
 5. adeverința de asigurat;
 6. formularul de reziliere a plății asigurărilor în România;
 7. duplicatul diplomei de Bacalaureat;
 8. duplicatul diplomei de licență;
 9. cartea de identitate;
 10. pașaportul simplu electronic;
 11. certificatul de înmatriculare auto
 12. eliberare/preschimbare permis auto

 ”Autoritățile și instituțiile publice cu atribuții în emitererea/eliberarea documentelor prevăzute și vor lua măsurile administrative interne pentru asigurarea desfășurării activității în funcție de numărul solicitărilor din perioada respectivă în vederea respectării termenului prevăzut”, se arată în lege.

dorin dobra

Post-ul EXCLUSIV / Românii care lucrează în străinătate și-ar putea procura mai repede documentele apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – EXCLUSIV / Românii care lucrează în străinătate și-ar putea procura mai repede documentele

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Sute de pădurari au protestat în Piața Victoriei! Îi cer lui Cioloș demisii în Ministerul Mediului

Sute de pădurari au protestat în Piața Victoriei! Îi cer lui Cioloș demisii în Ministerul Mediului – Sute de pădurari veniți din mai multe colțuri ale țării au înfruntat azi …]

Sport 0 Comentarii

Loteria bonurilor fiscale. Bonurile câștigătoare la extragerea specială de Paște

Loteria bonurilor fiscale. Bonurile câștigătoare la extragerea specială de Paște – Bonurile fiscale emise în data de 24 februarie, cu o valoare de 934 lei, au fost desemnate câștigătoare la …]

Iulia Vântur, cu mama lui Salman Khan la aeroport. Blonda se înţelege perfect cu „soacra”

Iulia Vântur, cu mama lui Salman Khan la aeroport. Blonda se înţelege perfect cu „soacra” – Presa din India îi dă ca şi căsătoriţi pe Iulia Vântur şi pe Salman …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*