4 aprilie 2016 Comentarii 0

Familie cu copii mici, recuperată de Salvamont din vârf de munte

Familie cu copii mici, recuperată de Salvamont din vârf de munte

O familie din București, care s-a aventurat, duminică, pe Platoul Bucegi, a fost recuperată de membrii unei echipe Salvamont Bușteni, din apropiere de Vârful Omu. Cei doi copii cu vârste de aproximativ 3-4 ani erau aproape în hipotermie.

Păcăliți de vremea frumoasă de afară, turiștii au plecat ieri pe munte, hotărâți să atingă Vârful Omu, numai că la munte vremea este înșelătoare, iar ei plecaseră de acasă neechipați corespunzător.

Speriați că nu mai pot înainta din cauza frigului, oamenii au sunat la 112, iar echipajul a reușit să îi recupereze de pe Cerdacul Văii Cerbului, aproape de Vârful Omu. Salvatorii i-au găsit pe cei doi minori tremurând puternic și doar puțin mai aveau până să intre în stare de hipotermie.

Familia a fost preluata de salvatorii montani și a fost cazată peste la refugiul Salvamon de pe Platoul Bucegi.

La scurt timp după această intervenție, salvamontiștii au pornit din nou în misiune, pentru a recupera un grup de cinci turiști surprinși de lăsarea întunericului pe traseul Jepii Mari din masivul Bucegi, și aceștia neechipați corespunzător.

Salvamontistii avertizează că, deși la poalele munților vremea este frumoasă, condițiile meteorologice pe munte sunt diferite, iar turiștii trebuie să se echipeze corespunzător sezonului de iarnă.

De asemenea, pe munte există un strat consistent de zăpadă, iar pericolul de producere a avalanșelor persistă, astfel că traseele montane sunt în continuare închise.

Post-ul Familie cu copii mici, recuperată de Salvamont din vârf de munte apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Familie cu copii mici, recuperată de Salvamont din vârf de munte

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Tot mai multe cluburi din Liga 1 se revoltă împotriva arbitrajelor. Șefii CCA, Kyros Vassaras și Alexandru Deaconu, sunt considerați principalii vinovați pentru haosul din arbitrajul românesc

Tot mai multe cluburi din Liga 1 se revoltă împotriva arbitrajelor. Șefii CCA, Kyros Vassaras și Alexandru Deaconu, sunt considerați principalii vinovați pentru haosul din arbitrajul românesc – Conducerea CCA …]

Sport 0 Comentarii

Portarul Tătărușanu, bătut de două ori. Show pentru Napoli și Chiricheș. Rezultele de duminică, din Serie A/ LIVE

Portarul Tătărușanu, bătut de două ori. Show pentru Napoli și Chiricheș. Rezultele de duminică, din Serie A/ LIVE – Campioana Italiei Juventus Torino a tranșat cu 2-1 în favoarea sa …]

Sport 0 Comentarii

Rezervă la Steaua, Tade ar fi primit cu braţele deschise înapoi: “La noi ar da goluri!”

Rezervă la Steaua, Tade ar fi primit cu braţele deschise înapoi: “La noi ar da goluri!” – Atacantul Gregory Tade nu s-a acomodat la Steaua şi a ajuns să lustruiască …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*