12 aprilie 2016 Comentarii 0

Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații

Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații

Femeile care au sarcini complexe la locul de muncă resimt o stare de oboseală mai accentuată care induce o nevoie suplimentară de somn comparativ cu bărbații, susține o nouă cercetare realizată de cercetători britanici.

Cercetătorii de la Universitatea din Loughborough (Marea Britanie), care au desfășurat studiul pe un eșantion de 210 bărbați și femei, afirmă că nu toți sunt egali în fața oboselii.

Așadar, femeile au nevoie de cel puțin 20 de minute de somn în plus în fiecare noapte față de bărbați. Motivul acestui dezechilibru ar fi creierul feminin, susțin cercetătorii. Femeile ar avea nevoie de mai mult timp de recuperare fiindcă au tendința să facă mai multe lucruri deodată, să îndeplinească sarcini multiple, îndeosebi la locul de muncă.

De asemenea, și unii bărbați au nevoie să doarmă mai mult decât alții. Este cazul celor care au o activitate complexă și care necesită luări de decizie repetate în cursul zilei. În acest caz, diferențele între cele două sexe se estompează.

În plus,  femeile care nu dorm destul suferă mai des de depresii și de schimbări de stare psihică. Aceste tulburări nu i-ar afecta și pe bărbații aflați în aceeași situație. Femeile pot evita problemele provocate de somnul insuficient recurgând la siestă, care ar trebui să nu depășească 25-90 de minute. În caz contrar, trezirea este mai dificilă și nu duce la îmbunătățirea stării fizice și psihice, încheie pourquoidocteur.fr.

Post-ul Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Liga 1, etapa 1, play-out: CSU Craiova – FC Voluntari (ora 14.00, Digi, Dolce, Look)

Liga 1, etapa 1, play-out: CSU Craiova – FC Voluntari (ora 14.00, Digi, Dolce, Look) – Liga 1 CS Universitatea Craiova – FC Voluntari 0-0 / LIVE (ora 14.00, Digi, Dolce, Look) …]

Sport 0 Comentarii

Patronul Botoșaniului, pe urmele lui Gigi Becali. Și-a făcut praj jucătorii: ^”Roman e un sac de cartofi, în capul lui Cucu e zid, iar Costin joacă cu mingi medicinale!”

Patronul Botoșaniului, pe urmele lui Gigi Becali. Și-a făcut praj jucătorii: ^”Roman e un sac de cartofi, în capul lui Cucu e zid, iar Costin joacă cu mingi medicinale!” – …]

Sport 0 Comentarii

”Bijuteria lui Hagi” vrea să-l impresioneze pe Iordănescu, să-l ia la Euro / VIDEO

”Bijuteria lui Hagi” vrea să-l impresioneze pe Iordănescu, să-l ia la Euro / VIDEO – Florin Tănase, atacantul-revelație de la Viitorul lui Hagi, s-a arătat surprins de convocarea la selecționata …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*