5 mai 2016 Comentarii 0

Fenomenul ciudat care va avea loc la noapte. Vei putea vedea și tu dacă vei privi cerul

Fenomenul ciudat care va avea loc la noapte. Vei putea vedea și tu dacă vei privi cerul

O spectaculoasă ploaie de stele poate fi observată în această noapte. Astronomii au explicat fenomenul. Coada cometei Halley se intersectează cu orbita Pământului, în perioada 19 aprilie – 28 mai. Acest fenomen produce o ploaie de stele, denumită Eta Aquaride, care va atinge apogeul în noaptea de 5 spre 6 mai.

Ploaia de meteori poate fi observată cu ochiul liber. Fenomenul Eta Aquaride poate fi privit cel mai bine de locuitorii de la tropice şi de cei din emisfera sudică, dar este vizibil şi din emisfera nordică. Resturile din coada cometei Halley produc un fenomen similar în primăvara fiecărui an.

Cea mai faimoasă dintre cometele periodice, putând fi văzută aproximativ la fiecare 75–76 de ani, corpul ceresc a fost numit după astronomul englez Edmond Halley, care aplicând teoria gravitaţională a lui Newton a reuşit să calculeze să stabilească cu succes data aproximativă a următoarei reîntoarceri a cometei.

Din anul 240 î.Hr. şi până în prezent, cometa a fost observată de aproximativ 30 de ori. Ultima apariţie a fost în anul 1986, iar următoarea următoarea va avea loc în iulie 2061.

Post-ul Fenomenul ciudat care va avea loc la noapte. Vei putea vedea și tu dacă vei privi cerul apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Fenomenul ciudat care va avea loc la noapte. Vei putea vedea și tu dacă vei privi cerul

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Pariorii au plătit jucători pentru a obține informații confidențiale din circuitul ATP

Pariorii au plătit jucători pentru a obține informații confidențiale din circuitul ATP – Scandalul declanșat de dezvăluirile privind corupția din tenisul profesionist a cunoscut un nou episod joi, după ce …]

Sport 0 Comentarii

Un nou joc a cucerit internetul. Poți să găsești cartoful din această fotografie?

Un nou joc a cucerit internetul. Poți să găsești cartoful din această fotografie? – Internetul a fost cucerit de un nou joc. De această dată, provocarea constă în găsirea unui …]

Sport 0 Comentarii

Floretista Maria Boldor a câștigat Cupa Mondială de junioare de la Bratislava

Floretista Maria Boldor a câștigat Cupa Mondială de junioare de la Bratislava – Sportiva Maria Boldor (CSA Steaua București) a câștigat, duminică, etapa de Cupă Mondială la floretă pentru junioare, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*