6 aprilie 2016 Comentarii 0

Firma deţinătoare a secretelor petroliere ale României a intrat în insolvenţă

Firma deţinătoare a secretelor petroliere ale României a intrat în insolvenţă

 

Avocatul dr. Remus Borza, reprezentantul firmei Euro Insol, a anunţat intrarea în insolvenţă a companiei Prospecţiuni SA, deţinută de Ovidiu Tender. Într-o istorie de 75 de ani Prospecţiuni SA a adunat toate datele despre zăcămintele naturale ale României şi nu numai.

Prin Încheierea pronunţată în data de 05.04.2016, Tribunalul Bucureşti a admis cererea formulata de Prospecţiuni S.A. şi a deschis procedura insolvenţei în vederea reorganizării companiei. Prin aceeaşi hotarare, Euro Insol a fost numit administrator judiciar.

Prospecţiuni S.A este o companie românească cu capital privat având printre acţionari Tender S.A. şi SIF Muntenia. Compania a fost înfiinţată  în anul 1950, având în obiectul de activitate furnizarea de servicii de achiziţie a datelor geologice şi geofizice pentru industria de petrol si gaze, atât în România, cât si în străinatate. În prezent, societatea  are peste 750 de salariaţi.

De la înfiinţarea sa, societatea a efectuat lucrări prospecţiuni geologice  pe o întindere de peste 450.000 km. Încă din anii ’70,  Prospecţiuni SA şi-a extins activitatea şi la nivel internaţional în ţări precum  Irak, Libia, Iran, Tadjikistan,  Bulgaria, Portugalia, Albania, Maroc, Georgia, Senegal etc.

Societatea a contribuit în Romania la dezvoltarea economică, securitatea energetică si la o mai buna cunoaştere a structurii geologice a subsolului ţării, prin achiziţia de date geofizice 2D şi 3D, procesare şi interpretare.

A fost privatizată în anul 2000, când acţiunile au fost cumpărate de Ovidiu Tender.

În 2013, Prospecţiuni S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 382 milioane lei. În 2015, compania a încheiat exercitiul financiar cu o pierdere de 26 milioane lei. La momentul deschiderii procedurii de insolvenţă, societatea înregistra datorii de 97 milioane lei către bănci, bugete şi salariaţi. Societatea deţine active în valoare de aproximativ 200 milioane lei şi are în derulare contracte cu o valoare de  peste 40 milioane Euro.

“În perioada 01-04 aprilie am efectuat o vizita în Kuweit unde am avut întâlniri cu oficiali ai Ministerului Petrolului şi ai Kuweit Oil Company, ocazie cu care am prezentat o ofertă integrată de servicii plecând de la studii geologice şi de fezabilitate (Prospecţiuni S.A.), livrare de echipament petrolier, montaj şi mentenanţă (Vulcan S.A. Bucureşti şi Uztel S.A. Ploieşti). Acest consorţiu de firme româneşti are foarte mari şanse să obţina în Kuweit contracte de câteva zeci de milioane de dolari chiar în 2016”, a declarat Remus Borza.

 

Post-ul Firma deţinătoare a secretelor petroliere ale României a intrat în insolvenţă apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Firma deţinătoare a secretelor petroliere ale României a intrat în insolvenţă

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Begu recunoaște: ”Am făcut multe greșeli neforțate!”

Begu recunoaște: ”Am făcut multe greșeli neforțate!” – Irina Begu a pierdut clar, în două seturi, primul meci din duelul contra Germaniei, împotriva sportivei Angelique Kerber: 2-6, 3-6. Sportiva noastră …]

Sport 0 Comentarii

Bancul de joi. Amor cu soţia

Bancul de joi. Amor cu soţia – Doi prieteni din copilărie: -Cu toate că trăim în 2016 eu nu am facut amor cu soţia mea decât în noaptea nunţii. Tu? -Eu am făcut …]

Mastersul de la Monte Carlo. Horia Tecău a fost eliminat în turul doi. Mergea este în ”sferturi” și se dă în bărci pe Facebook!

Mastersul de la Monte Carlo. Horia Tecău a fost eliminat în turul doi. Mergea este în ”sferturi” și se dă în bărci pe Facebook! – Horia Tecău (31 de ani, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*