4 aprilie 2016 Comentarii 0

Fondurile pentru PRIMA CASĂ 2016, aproape epuizate

Fondurile pentru PRIMA CASĂ 2016, aproape epuizate

La o lună de zile de la pornirea programului, două mari bănci au terminat deja fondurile. Celelalte participante la program mai au la dispoziţie o treime din plafonul total alocat de stat pentru Prima Casă.

Guvernul nu a anunţat încă dacă va suplimenta sau nu fondurile, iar banii rămaşi pentru circa 7 mii de credite s-ar putea epuiza rapid, în cel mult trei săptămâni, informează digi24.

Clientul are şanse maxime să obţină banii pentru credit dacă dosarul său a ajuns la Fondul de Garantare. Se complică situaţia pentru cei care au actele în analiza bancherilor.

Românii s-au înghesuit să ia un credit cu sprijin de la guvern speriaţi că programul Prima Casă nu va mai continua şi că băncile vor cere un avans de 40% la împrumuturile imobiliare obişnuite. La Prima Casă, avansul este de 5%, iar dobânzile cele mai mici, de sub 4% pe an.

În fiecare zi la Fondul de Garantare a Creditelor ajung 460 de astfel de dosare pentru credite Prima Casă. În urmă cu trei săptămâni, ritmul era mai redus, erau analizate în fiecare zi 370 de dosare.

Cererea pentru creditele Prima Casă a crescut şi pentru că, anul acesta, plafonul de garanţii a fost de 1,7 miliarde de lei, cu 30% mai puţin faţă de 2015. Asta înseamnă un total de circa 20 de mii de beneficiari, dacă se ia în considerare un credit mediu de 38.000 de euro.

Post-ul Fondurile pentru PRIMA CASĂ 2016, aproape epuizate apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Fondurile pentru PRIMA CASĂ 2016, aproape epuizate

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Mutu nu crede în ei: ”Sunt două echipe puternice, dar nu se pot bate la titlu”

Mutu nu crede în ei: ”Sunt două echipe puternice, dar nu se pot bate la titlu” – Dinamo are unul dintre cele mai bune sezoane din ultimii ani. Adrian Mutu …]

Sport 0 Comentarii

Cel puțin patru persoane au fost rănite, în urma raidurilor israeliene în Fâșia Gaza

Cel puțin patru persoane au fost rănite, în urma raidurilor israeliene în Fâșia Gaza – Ministerul sănătății din Fâșia Gaza a anunțat joi că trei copii și un adult au …]

Sport 0 Comentarii

Liga 1: Pandurii Tg. Jiu – ASA Tg. Mureş 0-0. Meci de care pe care la Severin | LIVESCORE

Liga 1: Pandurii Tg. Jiu – ASA Tg. Mureş 0-0. Meci de care pe care la Severin | LIVESCORE – PANDURII TG. JIU – ASA TG. MUREŞ 0-0 Pandurii Tg. …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*