15 aprilie 2016 Comentarii 0

Forțele de securitate au tras cu gaze lacrimogene asupra demonstranților din Cairo

Forțele de securitate au tras cu gaze lacrimogene asupra demonstranților din Cairo

Forțele de securitate egiptene au tras ieri cu gaze lacrimogene asupra protestatarilor de la Cairo, într-o tentativă de a a dispersa miile de oameni ieșiți în stradă pentru a protesta împotriva deciziei președintelui Abdel Fattah al-Sisi de a retroceda două insule Arabiei Saudite.

Într-unul din semnele cele mai clare de până acum că președintele Sisi nu se mai bucură de sprijin necondiționat, mii de oameni au cerut căderea guvernului, scandând sloganuri din timpul revoltei din 2011.

Potrivit Agerpres, decizia Egiptului de a retroceda Arabiei Saudite două mici insule din largul peninsulei Sinai a provocat proteste pe rețelele de socializare egiptene și în presa din Egipt. Hotărârea regimului de la Cairo privește insulele nelocuite Tiran și Sanafir și a fost anunțată sâmbătă, 9 aprilie, în timpul vizitei istorice efectuate în Egipt de regele Salman al Arabiei Saudite, când suveranul saudit a promis gazdelor sale investiții faraonice.

Internauții acuză guvernul că a cedat aceste două insule din Marea Roșie pentru a primi în schimb susținerea autorităților de la Riad. ‘Noi nu avem probleme cu cel care cumpără, el își cunoaște interesul, noi avem probleme cu cel care vinde’, a scris pe Twitter celebrul umorist egiptean Bassem Youssef, sugerând ironic puterii de la Cairo să vândă și piramidele, care ar valora mai mult, eventual să ofere cumpărătorului și două statui drept cadou.

Reacționând în fața criticilor, guvernul egiptean susține că aceste insule ar aparține de fapt saudiților și ar fi situate în apele teritoriale saudite, iar Arabia Saudită ‘a cerut Egiptului în anul 1950 să asigure protecția lor’.

Post-ul Forțele de securitate au tras cu gaze lacrimogene asupra demonstranților din Cairo apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Forțele de securitate au tras cu gaze lacrimogene asupra demonstranților din Cairo

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Răzvan Cociș a fost pus pe liber de Chicago Fire / VIDEO

Răzvan Cociș a fost pus pe liber de Chicago Fire / VIDEO – Internaționalul român Răzvan Cociș (33 de ani) a fost anunțat de conducerea clubului Chicago Fire că nu …]

Sport 0 Comentarii

10 premise prin care atragi relatii pline de valoare

10 premise prin care atragi relatii pline de valoare – Citeşte mai departe pe elle.ro Post-ul 10 premise prin care atragi relatii pline de valoare apare prima dată în Libertatea.ro. …]

Sport 0 Comentarii

Piedone şi-a depus din nou candidatura pentru Primăria sectorului 4

Piedone şi-a depus din nou candidatura pentru Primăria sectorului 4 – Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, şi-a depus sâmbătă candidatura pentru Primăria sectorului 4 cu 5.600 de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*