11 mai 2016 Comentarii 0

Fostul judecător Stan Mustață, condamnat definitiv la 8 ani și jumătate de închisoare

Fostul judecător Stan Mustață, condamnat definitiv la 8 ani și jumătate de închisoare

Fostul judecător Stan Mustață a fost condamnat definitiv la 8 ani și jumătate de închisoare în dosarul în care este acuzat că a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluții favorabile acestora.

Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a micșorat pedeapsa inițială dictată de Curtea de Apel București, în aprilir 2015: 10 ani și opt luni de închisoare. Judecătorii au mai decis, în cazul fostului judecător Stan Mustață, interzicerea pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei, a dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie juridică.

Stan Mustață a primit 5 ani pentru constituirea unui grup infracțional organizat; 2 ani pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; 5 ani pentru luare de mită în formă continuată; 3 ani și 6 luni pentru trafic de influență. La pedepsa cea mai grea de 5 ani se adaugă un spor de 3 ani și 6 luni închisoare, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, iar în final Stan Mustață va executa 8 ani și 6 luni închisoare.

În același dosar, au fost condamnate definitiv și persoanele care au intermediat mita pentru fostul judecător: grefiera Mariana Curea — 4 ani și 3 luni; Ion Boraciu — 6 ani și 6 luni, Alexandru Florian — 5 ani și 4 luni, Ciprian Moraru — 1 an și 4 luni închisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. În acelaşi dosar au fost judecaţi şi Ion Boraciu, Florian Alexandru şi Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Cel de-al treilea bărbat a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.

Post-ul Fostul judecător Stan Mustață, condamnat definitiv la 8 ani și jumătate de închisoare apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Fostul judecător Stan Mustață, condamnat definitiv la 8 ani și jumătate de închisoare

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Golden State Warriors a ajuns la 19 victorii la rând în NBA

Golden State Warriors a ajuns la 19 victorii la rând în NBA – Formația Golden State Warriors a ajuns la 19 victorii la rând în NBA, după 106-103, luni seară, …]

Sport 0 Comentarii

Turneul de tenis de la Roma, miercuri: Irina Begu – Vika Azarenka (12.00), Simona Halep – Daria Gavrilova (16.30)

Turneul de tenis de la Roma, miercuri: Irina Begu – Vika Azarenka (12.00), Simona Halep – Daria Gavrilova (16.30) – Simona Halep şi Irina Begu au aflat orele la care …]

Sport 0 Comentarii

Unul dintre cei mai importanți jucători din istoria baschetului se retrage! Kobe Bryant, răpus de accidentări! TOP 10 aruncări ale lui ”The Black Mamba”! VIDEO

Unul dintre cei mai importanți jucători din istoria baschetului se retrage! Kobe Bryant, răpus de accidentări! TOP 10 aruncări ale lui ”The Black Mamba”! VIDEO – Kobe Bryant (37 de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*