12 mai 2016 Comentarii 0

Fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat, azi, la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. Sentința nu este însă definitivă.

Pe lângă pedeapsa de 6 ani și 6 luni de închisoare, magistrații Tribunalului Cluj au cerut și confiscarea de la Horea Uioreanu 281.000 de lei și 32.000 de euro, sume pe care acesta le-a fi primit drept mită de la doi oameni de afaceri, condamnați și ei în acest dosar, scrie Monitorul de Cluj.

”Tribunalul Cluj l-a condamnat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. De asemenea, omul de afaceri Ioan Bene a fost condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare, iar Vasile Pogăcean la trei ani de închisoare cu executare”, a menţionat Simona Trestian.

Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj

Din acea sentință, Tribunalul a dispus și condamnarea lui Ioan Petran, profesor universitar și consilier județean PNL, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și a directorului UTI Gabriel Davidescu la doi ani și cinci luni de închisoare cu suspendare.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare la Curtea de Apel Cluj.

Horea Uioreanu a fost reţinut de procurorii DNA în 28 mai 2014 pentru cinci infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani, şi, ulterior, arestat preventiv pe 29 de zile, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean.

Cei trei se află din 30 martie 2015 sub control judiciar.

Post-ul Fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Tupeul fără margini al unui moldovean. A furat pavelele din centrul oraşului, sub ochii trecătorilor | VIDEO

Tupeul fără margini al unui moldovean. A furat pavelele din centrul oraşului, sub ochii trecătorilor | VIDEO – Un moldovean din Chişinău s-a gândit să facă o mică economie şi …]

Sport 0 Comentarii

Ce nebunie! Lindsey Vonn și-a luat la ciocane schiurile! VIDEO

Ce nebunie! Lindsey Vonn și-a luat la ciocane schiurile! VIDEO – O reacție nervoasă a schioarei americane Lindsey Vonn a produs agitație pe Internet. Supărată după o cursă nereușită, sportiva a postat …]

Sport 0 Comentarii

Steaua, planuri mărețe: drum lung în EuroCup și titlul național!

Steaua, planuri mărețe: drum lung în EuroCup și titlul național! – Cu o istorie de peste 50 de ani şi 21 de titluri naţionale în palmares, Steaua CSM EximBank se …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*