Funcționar al Primăriei Capitalei, mita 40.000 de Euro
13 iunie 2015 Comentarii 0

Funcționar al Primăriei Capitalei, mita 40.000 de Euro

Funcționar al Primăriei Capitalei, mita 40.000 de Euro – Cosmin Metescu, funcţionar în cadrul Serviciul Urbanism al Primăriei Municipiului Bucureşti, a fost reţinut de DNA, după ce se pare că acesta a cerut mită suma de 40.000 de Euro, pentru modificarea unui plan urbanistic zonal, astfel încat un teren să fie scos din categoria „spaţii verzi” şi să devină teren pe care se poate construi.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la 12 iunie 2015, ora 00.20 pana la 13 iunie 2015, ora 00.20, a inculpatului METESCU GHEORGHE COSMIN, functionar public in cadrul Serviciul Urbanism al Primariei Municipiului Bucuresti, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

In ordonanta de retinere se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2015, inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin, in calitate de functionar public in cadrul Serviciul Urbanism al Primariei Municipiului Bucuresti, a pretins – prin intermediari – suma de 40.000 de euro de la proprietarii unui teren situat in Bucuresti, pentru a-si indeplini atributiile de serviciu, in sensul modificarii unui plan de urbanism zonal.

Concret, proprietarii erau interesati ca suprafata de teren respectiva sa dobandeasca caracter construibil, in conditiile in care, potrivit planului de urbanism zonal actual, aceasta suprafata de teren nu avea caracter construibil, fiind incadrata in categoria „spatii verzi”.

La data de 11 iunie 2015, inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin a primit de la unul dintre intermediari suma de bani respectiva, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Inculpatului Metescu Gheorghe Cosmin i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentat la data de 12 iunie 2015, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

FOTO: Înmormântarea Fărșangului, SĂRBĂTOARE mare la Rimetea. Sute de oameni au participat la festivalul care îngroapă iarna și cheful de peste ani

FOTO: Înmormântarea Fărșangului, SĂRBĂTOARE mare la Rimetea. Sute de oameni au participat la festivalul care îngroapă iarna și cheful de peste ani – Comuna Rimetea a fost, sâmbătă, 20 februarie, gazda Sărbătorii …]

Actualitate 0 Comentarii

FOTO| Redacțiile ziarul Unirea, www.ziarulunirea.ro și radio Unirea FM, vizitate de liceeni din Cugir

FOTO| Redacțiile ziarul Unirea, www.ziarulunirea.ro și radio Unirea FM, vizitate de liceeni din Cugir – Joi, 28 ianuarie 2016, atmosfera redacţiei ziarului  „Unirea” din Alba Iulia a fost animată  de …]

Actualitate 0 Comentarii

FOTO: Lucrări de modernizare pe mai multe străzi din Alba Iulia. Șoferii, atenționați să evite un tronson din strada Toporașilor

FOTO: Lucrări de modernizare pe mai multe străzi din Alba Iulia. Șoferii, atenționați să evite un tronson din strada Toporașilor – În această perioadă, administrația municipiului Alba Iulia desfășoară lucrări …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*