3 mai 2016 Comentarii 0

Gata vacanța! Elevii se întorc, de miercuri, la școală

Gata vacanța! Elevii se întorc, de miercuri, la școală

Vacanţa de primăvară se încheie marţi, urmând ca miercuri, cei peste trei milioane de elevi din sistemul preuniversitar să se întoarcă la şcoală.

Elevii se întorc, miercuri, la şcoală, după vacanţa de primăvară, potrivit structurii anului şcolar 2015-2016, publicată de Ministerul Educaţiei.

Elevii mai au cursuri între 4 aprilie şi 24 iunie, după care intră în vacanţa de vară. Excepţie de la regulă fac elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care susţin la vară examenele naţionale. Aceştia termină mai devreme şcoala pentru a se pregăti pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, potrivit Mediafax.

Astfel, elevii de clasa a VIII-a termină cursurile pe 17 iunie, iar cei de clasa a XII-a termină cursurile pe 3 iunie.

Tezele din semestrul al II-lea se susţin, de regulă, până la data de 20 mai.

De asemenea, în lunile mai- iunie, elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine Evaluările Naţionale. Astfel, elevii de clasa a II-a susţin evaluarea în perioada 6-10 iunie (scriere şi citire în limba română şi matematică), cei de clasa a IV-a au evaluarea în perioada 30 mai – 2 iunie (română şi matematică), iar elevii de clasa a VI-a vor avea evaluarea pe 23 şi 24 mai (limbă şi comunicare; matematică şi ştiinţe), potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei.

Potrivit metodologiei de organizare a acestor evaluări naţionale, rezultatele nu se afişează şi nu se trec în catalog. În schimb, profesorii trebuie să construiască planuri individualizate de învăţare pe baza cărora elevii să poată recupera materia. Rezultatele de la teste, precum şi planurile individuale sunt comunicate elevilor şi părinţilor individual, în condiţii de confidenţialitate.

Post-ul Gata vacanța! Elevii se întorc, de miercuri, la școală apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Gata vacanța! Elevii se întorc, de miercuri, la școală

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Tricolorul Cristian Manea, inclus în echipa celor mai buni juniori U19 din Europa

Tricolorul Cristian Manea, inclus în echipa celor mai buni juniori U19 din Europa – Juniorul Cristi Manea (18 ani) ajuns pe căi controversate de la Viitorul la formația belgiană Mouscron-Peruwelz …]

Sport 0 Comentarii

Puiule, tatuatul Stanciu e Dumnezeul tău, nu icoanele! Nicușor n-a vrut să dea tricoul! ^Gafe organizatorice colosale / FOTO&VIDEO

Puiule, tatuatul Stanciu e Dumnezeul tău, nu icoanele! Nicușor n-a vrut să dea tricoul! ^Gafe organizatorice colosale / FOTO&VIDEO – România a învins greu Lituania, 1-0 în amicalul de la …]

Sport 0 Comentarii

Încă un pușcăriaș din fotbalul românesc a fost eliberat condiționat. Fostul șef al CCA, Gheorghe Constantin, fusese condamnat în dosarul ”Mită pentru arbitri”

Încă un pușcăriaș din fotbalul românesc a fost eliberat condiționat. Fostul șef al CCA, Gheorghe Constantin, fusese condamnat în dosarul ”Mită pentru arbitri” – Pușcăriașii din fotbalul românesc se întorc. Joi, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*