George Coșbuc, prințul romilor, 3 candidați cu nume identice și un primar care candidează a opta oară, pe liste la alegerile locale din țară
27 aprilie 2016 Comentarii 0

George Coșbuc, prințul romilor, 3 candidați cu nume identice și un primar care candidează a opta oară, pe liste la alegerile locale din țară

George Coșbuc, prințul romilor, 3 candidați cu nume identice și un primar care candidează a opta oară, pe liste la alegerile locale din țară

Alegerile locale pentru primari, consilieri locali și județeni vor avea loc pe 5 iunie 2016, iar unele candidaturi din țară pot deveni subiecte de film. Există aspiranți la fotoliul de primar care de care mai interesanți, care pot deveni subiect de film datorită numelor pe care le poartă sau al situațiilor create în jurul lor.

Spre exemplu, o situație bizară e în comuna Dăguşeni, din Suceava. Toți cei trei candidaţi la Primărie se numesc Vasile Cepoi, ei candidând din partea PSD, PNL şi PMP.  Candidaţi cu acelaşi nume candidează din partea PSD şi PNL în alte comune sucevene. Astfel, în comuna Iaslovăţ, actualul primar PSD Ioan Cotoară, ales în 2012 cu 69,04 la sută din voturi, va avea contracandidat pe Ioan Cotoară, din partea PNL.

În același județ există și un preot care ”s-a cerut” afară din preoție pentru a putea candida la alegerile locale din 5 iunie 2016, pentru funcția de primar al localității Dorna Candrenilor. Decizia lui nu este însă o premieră în județ, un alt preot fiind deja înscris în cursa electorală.

Carai, prințul romilor din Botoșani s-a înscris și el în cursa pentru un fotoliu de primar. Sloganul acestuia este de-a dreptul savuros: ”Votați un om negru ca să aveți o viață roz”.

carai (17)

Carai – prințul romilor din Botoșani

Și în Buzău e o situație amuzantă: în patru comune din judeţ, primarii aflaţi în funcţie sunt singurii candidaţi.  În comuna Coșbuc din Bistrița-Năsăud avem un alt caz interesant: candidat pentru fotoliul de primar este chiar… George Coșbuc. Desigur, nu poetul, ci un strănepot de-al acestuia.

 

George Coșbuc

George Coșbuc

Cel mai tânăr candidat la primărie este din Timiș.  PMP a intrat în ringul alegerilor locale Simona Nagy, de 23 de ani, care a intrat în cursa pentru Primăria Chevereșu Mare.

A fost primar, încontinuu, din 1982

În Pitești, Tudor Pendiuc este cel mai vechi primar de municipiu din țară, având această funcție din 1992. Totuși, el a fost nevoit să renunțe la funcție în 2014, când a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar în care a fost acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.
Și în două localități din Covasna candidează anul acesta doi candidați care edilul comunei Barcani, Gheorghe Marin, are peste un sfert de secol de domnie, iar pe 5 iunie va candida pentru a șaptea oară. Și în judeţul Neamţ, în comuna Bozieni, primarul Doinel Grumezescu se află în fruntea primăriei de 26 de ani. Acum, edilul se pregăteşte şi acum pentru un nou mandat.
 Recordul este, totuși, deținut de Mircea Ismail din comuna Doicești din Dâmbovița, care conduce localitatea de pe 16 martie 1982. El a candidat mereu și de fiecare dată a câștigat din primul tur.

Post-ul George Coșbuc, prințul romilor, 3 candidați cu nume identice și un primar care candidează a opta oară, pe liste la alegerile locale din țară apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – George Coșbuc, prințul romilor, 3 candidați cu nume identice și un primar care candidează a opta oară, pe liste la alegerile locale din țară

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Un supercampion îl susține pe Bute: ^”Să aduci România din nou în prim-plan, pentru a doua săptămână consecutivă în noiembrie!”

Un supercampion îl susține pe Bute: ^”Să aduci România din nou în prim-plan, pentru a doua săptămână consecutivă în noiembrie!” – Florin Mergea (30), finalist la Turneul Campionilor, și-a povestit …]

Sport 0 Comentarii

Care e ziua cu noroc a persoanelor născute în Berbec

Care e ziua cu noroc a persoanelor născute în Berbec – Astrologii din vechime au stabilit pentru fiecare zodie o zi norocoasă în timpul săptămânii, în funcție de astrele care …]

Sport 0 Comentarii

Mihai Nistor, campion mondial AIBA Pro Boxing la categoria supergrea

Mihai Nistor, campion mondial AIBA Pro Boxing la categoria supergrea – Boxerul român Mihai Nistor a cucerit centura de campion mondial AIBA Pro Boxing la categoria supergrea (+91 kg), marți …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*