10 mai 2016 Comentarii 0

Gigi află miercuri dacă va mai avea voie să folosească denumirea „Steaua”

Gigi află miercuri dacă va mai avea voie să folosească denumirea „Steaua”

Magistraţii Tribunalului Bucureşti trebuie să decidă pe 11 mai dacă finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, trebuie să schimbe din nou numele clubului. Hotărârea de mâine nu va fi definitivă.

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru data de 11 mai pronunţarea în procesul în care Clubulul Sportiv al Armatei l-a dat din nou în judecată pe omul de afaceri George Becali, pentru că noul nume al clubului cuprinde marca Steaua, deşi instanţele au decis, definitiv, ca acesta aparţine Armatei. Decizia Tribunalului nu va fi definitivă.

În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca.

ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

După decizia din 3 decembrie a ICCJ, Societatea Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB), finanţată de Gigi Becali, a solicitat Tribunalului Bucureşti anularea mărcii notorii sub care s-a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, dar şi Supercupa Europei, în 1987, aflată în proprietatea Clubului Sportiv al Armatei.

FCSB are în această speţă calitatea de reclamant, pârâţi fiind Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti (UM 02301) şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

De notat faptul că Becali părea decis să schimbe din sezonul viitor din nou numele echipei. Astfel, din FCSB (Fotbal Club Steaua Bucureşti), formaţia ar fi urmat să se numească Fotbal Steaua. Aşadar, patronul s-ar fi folosit în continuare de brand.

Post-ul Gigi află miercuri dacă va mai avea voie să folosească denumirea „Steaua” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Gigi află miercuri dacă va mai avea voie să folosească denumirea „Steaua”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Încă un român – la cel mai titrat club! Răducioiu, la Real Madrid!

Încă un român – la cel mai titrat club! Răducioiu, la Real Madrid! – Florin Valeriu Răducioiu (45 de ani) îi calcă pe urma lui Gică Hagi (50 de ani), …]

Cehul Tomas Verner vine la ”Dracula pe gheață”: ”Sunt un fel de Phoenix al patinajului”. A depășit grave probleme la gleznă și a avut gripa H1N1

Cehul Tomas Verner vine la ”Dracula pe gheață”: ”Sunt un fel de Phoenix al patinajului”. A depășit grave probleme la gleznă și a avut gripa H1N1 – “Pentru mine, cea …]

Sport 0 Comentarii

Un jucător are cale liberă spre Steaua. ”Pentru suma corectă, ne putem despărți de el”

Un jucător are cale liberă spre Steaua. ”Pentru suma corectă, ne putem despărți de el” – Preşedintele FC Botoşani, Corneliu Şfaiţer, a dezvăluit că mai multe echipe s-au arătat interesate …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*