12 aprilie 2016 Comentarii 0

Grecia trebuie să prezinte în două săptămâni măsurile luate pentru remedierea deficiențelor în gestionarea frontierelor

Grecia trebuie să prezinte în două săptămâni măsurile luate pentru remedierea deficiențelor în gestionarea frontierelor

Comisia Europeană a cerut marți Greciei ca în două săptămâni să vină cu un plan concret în care să precizeze măsurile pe care le-a luat pentru a remedia ‘gravele deficiențe’ care i-au fost reproșate în gestionarea frontierelor externe ale spațiului Schengen, puse sub presiune de un aflux excepțional de migranți.

Dacă executivul comunitar va constata în mai că Grecia a eșuat în a adopta și inplementa un plan adecvat, iar ‘deficiențele’ persistă, Comisia va autoriza unele țări să prelungească controalele la frontierele interne ale Schengen pentru călătorii din Grecia până la mijlocul lunii noiembrie, pentur a se asigură că migranții blocați nu vor putea înainta în blocul comunitar.
În schimb, dacă Grecia corectează ‘aceste lipsuri’, asta ‘va permite ridicarea controalelor reintroduse cu titlu excepțional la frontierele interne’ de mai multe țări ale UE, potrivit Comisiei, care a fixat ca obiectiv revenirea la normal ‘înainte de sfâșitul anului’.

Într-un raport publicat marți, executivul european ‘relevă că Grecia a realizat importante progrese’ în ultimele luni, dar ‘consideră că se impun mai multe detalii sau precizări pentru mai multe din măsurile propuse pentru a putea evalua și controla corect aplicarea lor’.

Comisia regretă în special ‘absența unui calendar detaliat pentru executarea măsurilor’ și ‘lipsa de informații privitoare la autoritățile însărcinate cu aplicarea recomandărilor’ UE. De asemenea, aceasta face apel la Grecia să furnizeze aceste ‘elemente și precizări suplimentare până la 26 aprilie’.

Grecia ‘trebuie să satisfacă ansamblul recomandărilor Consiliului și Comisiei pentru a face față presiunii fără precedent care este exercitată asupra frontierelor externe ale Europei’, a insistat comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, citat într-un comunicat.

 

Post-ul Grecia trebuie să prezinte în două săptămâni măsurile luate pentru remedierea deficiențelor în gestionarea frontierelor apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Grecia trebuie să prezinte în două săptămâni măsurile luate pentru remedierea deficiențelor în gestionarea frontierelor

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Lui Mircea Lucescu i-a atras atenția un portar din liga secundă

Lui Mircea Lucescu i-a atras atenția un portar din liga secundă – Șahtior Donețk, echipă calificată în ”16”-imile Ligii Europa, are mari probleme cu postul de portar, unde Andrei Piatov …]

Sport 0 Comentarii

Steliștii trag tare în cantonamentul de la Brașov. Ce au mai inventat Tommy Neubert și colegii lui

Steliștii trag tare în cantonamentul de la Brașov. Ce au mai inventat Tommy Neubert și colegii lui – Steliștii au efectuat marți dimineață primul antrenament la Brașov, acolo unde Laurențiu …]

Sport 0 Comentarii

Decizia luată de Gwyneth Paltrow după ce s-a despărţit de solistul trupei Coldplay

Decizia luată de Gwyneth Paltrow după ce s-a despărţit de solistul trupei Coldplay – Actrița americană Gwyneth Paltrow  a declarat unei reviste britanice că se va concentra pe viața de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*