18 aprilie 2016 Comentarii 0

Gruparea Stat Islamic rămâne fără bani. La ce a recurs pentru a-și crește veniturile

Gruparea Stat Islamic rămâne fără bani. La ce a recurs pentru a-și crește veniturile

Veniturile grupării jihadiste Stat Islamic (SI) au scăzut cu aproximativ 30% față de anul trecut. Dacă în 2015, gruparea avea peste 80 de milioane de dolari venituri, în martie 2016 ajungeau la 56 de milioane de dolari. Din acest motiv, organizația extremistă a decis să introducă noi impozite în teritoriile aflate sub controlul său, între care și o taxă pentru repararea antenelor parabolice.

Grupul radical a introdus de asemenea amenzi pentru cei care nu răspund în mod corespunzător la întrebările cu privire la Coran, precum și posibilitatea ca persoanele să plătească în numerar pentru a evita pedeapsa corporală.

„În martie 2016, veniturile lunare ale Stat Islamic au scăzut la 56 de milioane de dolari. La mijlocul anului 2015, totalul veniturilor lunare ale Stat Islamic se ridica la circa 80 de milioane de dolari (71 milioane de euro)”, a declarat Ludovico Carlino, analist șef la IHS Jane, institut specializat care publică în mod regulat rapoarte cu privire la teritoriile aflate sub controlul Stat Islamic.

Scăderea veniturilor a fost cauzată, potrivit unui  raport al IHS, și de faptul că producția petrolieră în zonele aflate sub controlul SI a scăzut de la 33.000 la 21.000 de barili pe zi. Aceste pierderi au de asemenea legătură cu loviturile aeriene lansate de Rusia și coaliția condusă de SUA.

Aproximativ jumătate din veniturile SI provin din impozitări și din confiscarea de afaceri și de bunuri, potrivit raportului. Petrolul reprezintă 43% din acest total, restul provenind din traficul de droguri, vânzarea de energie electrică și din donații, potrivit raportului.

Potrivit IHS, Stat Islamic a pierdut circa 22% din teritoriul său în ultimele 15 luni și nu a mai putut să-și impună legea decât unui număr de 6 milioane de persoane, față de 9 milioane înainte. Astfel, veniturile sale fiscale s-au diminuat.

„Stat Islamic și-a crescut în prezent impostatzitele la serviciile de bază și caută noi modalități de a obține bani de la populație”, afirmă cercetătorul.

Post-ul Gruparea Stat Islamic rămâne fără bani. La ce a recurs pentru a-și crește veniturile apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Gruparea Stat Islamic rămâne fără bani. La ce a recurs pentru a-și crește veniturile

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Laurent Blanc, până în 2018 la PSG. Lyon, umilită. Rezultatele din Franța / VIDEO

Laurent Blanc, până în 2018 la PSG. Lyon, umilită. Rezultatele din Franța / VIDEO – PSG a câştigat cu 5-1 derby-ul cu Lyon, de duminică, şi are 17 puncte avans …]

Sport 0 Comentarii

Aviz celor care îi salvează pe pariorii din fotbalul românesc. Un croat a fost suspendat pe viață!

Aviz celor care îi salvează pe pariorii din fotbalul românesc. Un croat a fost suspendat pe viață! – Fotbalistul croat Sasa Mus (29 de ani) a fost suspendat pe viață …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*