3 mai 2016 Comentarii 0

Imagini inedite de la petrecerea fotbaliștilor de la Astra, după câștigarea campionatului VIDEO

Imagini inedite de la petrecerea fotbaliștilor de la Astra, după câștigarea campionatului VIDEO

Astra Giurgiu a câştigat în premieră titlul de campioană a României, într-un sezon pe care l-a dominat în marea majoritate a lui.

După 4-2 cu Dinamo, luni seară, la Giurgiu, fotbaliștii au primit trofeul și au sărbătorit cu suporterii în centrul orașului, în faţa Teatrului ”Tudor Vianu”.

După miezul nopţii, astralii au sărbătorit evenimentul la Salonul D’ Alexia din cadrul Complexului Perla, în Port.

LPF a furnizat câteva cifre de referinţă, după performanţa remarcabilă izbutită de giurgiuveni.

– Trupa de la Dunăre devine cea de a 24-a echipă care îşi trece numele pe lista triumfătoarelor, iar Giurgiu al 13-lea oraş unde ajunge trofeul.

– Astra a condus autoritar acest campionat, gruparea antrenată de Marius Şumudică fiind lideră de la finalul rundei a 7-a din sezonul regulat. 

– Legat de numele antrenorului, acesta este al treilea elev al lui Mircea Lucescu, după Mircea Rednic şi Ioan Andone, care reuşeşte să câştige campionatul atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

– De asemenea, de notat un nou titlu ajuns în familia Lung. Astfel, după ce seniorul Silviu, campion de trei ori (U Craiova 1979-1980, 1980-1981; Steaua 1988-1989) şi fiul său mai mare, Tiberiu – un titlu (Steaua 2000-2001), a venit rândul lui Silviu Jr să-şi treacă numele pe cel mai râvnit trofeu din fotbalul românesc. Interesant, dar şi unic, faptul că, toţi trei au evoluat pe același post.

– Dintre cei 27 de jucători cu minute în primele 35 de runde, doar doi mai cunoscuseră gustul unei performanţe similare, este vorba de Daniel Niculae (campion cu Rapid  în ediția2002-2003) şi Florin Lovin (campion cu Steaua în 2004-2005, 2005-2006).

– Pe toată durata campionatului, „astralii” au arătat fantastic atât fizic, cât şi psihic, iar asta s-a văzut şi prin faptul că în șase dintre cele 10 meciuri în care au intrat conduşi la pauză, aceştia au reuşit să salveze cel puţin un punct.

– Trei jucători au purtat banderola de căpitan în cele 35 de runde: Valerică Găman – 17 jocuri, Constantin Budescu – 16 şi Gabriel Enache – două partide.

– Patru jucători cu trecut în tricoul „lupilor-galbeni”, fosta rivală din oraşul unde actuala câştigătoare a trofeului a debutat în Liga 1, au devenit campioni în premieră în fotbalul autohton cu Astra: Geraldo, Budescu, Boudjemaa şi Teixeira. 

– Alibec, un sezon fabulos! A marcat de 16 ori, a oferit șapte pase decisive şi a scos patru penalty-uri, reuşite care au făcut diferenţa dintre Astra şi celelalte competitoare. Printre „victimele” atacantului s-au numărat toate cele șase echipe prezente şi în play-off.

Post-ul Imagini inedite de la petrecerea fotbaliștilor de la Astra, după câștigarea campionatului VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Imagini inedite de la petrecerea fotbaliștilor de la Astra, după câștigarea campionatului VIDEO

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Băieții răi de la Steaua au ieșit în oraș cu 48 de ore înainte de derbyul cu Dinamo! Tamaș și-a găsit un nou prieten de pahar

Băieții răi de la Steaua au ieșit în oraș cu 48 de ore înainte de derbyul cu Dinamo! Tamaș și-a găsit un nou prieten de pahar – Gabi Tamaș și …]

Sport 0 Comentarii

Lui Floyd Mayweather nu-i mai ajunge una! Are nevoie de patru, în același timp!

Lui Floyd Mayweather nu-i mai ajunge una! Are nevoie de patru, în același timp! – Nu mai știe cum să cheltuie banii câștigați din box și din bănoasele contracte de …]

Ce dorință si-a pus Elena Gheorghe la Fontana di Trevi! Te așteptai la așa ceva?

Ce dorință si-a pus Elena Gheorghe la Fontana di Trevi! Te așteptai la așa ceva? – Cântăreața a fost la Roma, alături de soțul ei, într-o minivacanță. După ce și-a …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*