Important! Știți în cât timp iese alcoolul din sânge?
16 iulie 2015 Comentarii 0

Important! Știți în cât timp iese alcoolul din sânge?

Important! Știți în cât timp iese alcoolul din sânge –  Băuturile alcoolice afectează claritatea vederii și timpul de reacție, funcții esențiale pentru un șofer.
Medicii avertizează faptul că ficatul are un ritm de metabolizare care nu poate fi accelerat iar timpul de eliminare a alcoolului din sânge diferă de la un individ la altul, în funcție de greutate și de vârstă.

Un bărbat de 80 de kilograme care consumă o bere în aproximativ jumătate de oră îi va lua 180 de minute să elimine complet alcoolul din sânge, pe când o femeie de 60 de kilograme are nevoie de aproximativ 2 ore și 20 de minute pentru ca alcoolemia ei să ajungă la 0.

Medicii susțin că indiferent de individ și de cantitatea de alcool consumată, alcoolul iese complet din sânge abia după 24 de ore. Astfel, dacă șoferii care au consumat noaptea precedentă mult alcool, nu este indicat să conducă a doua zi.

Legislația română admite o limită a alcoolemiei în sânge de până la 0,2 la mie (echivalent cu 0,15 la mie în aerul expirat). Peste această limită, între 0,2 și 0,5 la mie, se consideră contravenție și se sancționează cu amendă între 2.205 și 5.250 de lei și suspendarea permisului pe o perioadă de până la 6 luni. Alcoolemia peste 0,5 la mie este considerată infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 1 an la 5 ani.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

Modificări în Codul Fiscal: Contribuția la Sănătate pentru persoanele fără venituri va fi opțională

Modificări în Codul Fiscal: Contribuția la Sănătate pentru persoanele fără venituri va fi opțională – Prevederile din Codul Fiscal care obligă persoanele fără venituri să plătească o contribuție la sistemul …]

Actualitate 0 Comentarii

”Legea irigațiilor” a fost adoptată de Camera Deputaților

”Legea irigațiilor” a fost adoptată de Camera Deputaților – În Camera Deputaților a adoptată, marți, ”Legea irigațiilor” – proiectul legislativ privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare, …]

Actualitate 0 Comentarii

Ordin ce prevede micșorarea perioadei necesare echivalării studiilor preuniversitare, emis de ministrul Educației

Ordin ce prevede micșorarea perioadei necesare echivalării studiilor preuniversitare, emis de ministrul Educației – Un ordin ce prevede micșorarea perioadei de echivalare a diplomelor preuniversitare atât pentru românii care au învățat …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*