9 aprilie 2016 Comentarii 0

Încă cinci suspecți, arestați în urma atentatelor din Paris și Bruxelles! Printre ei s-ar afla și „teroristul cu pălărie” de pe aeroport și un complice de la atacurilor de la metrou.

Încă cinci suspecți, arestați în urma atentatelor din Paris și Bruxelles! Printre ei s-ar afla și „teroristul cu pălărie” de pe aeroport și un complice de la atacurilor de la metrou.

Autoritățile belgiene au făcut, vineri, mai multe arestări, suspectate de legături cu atentatele din Bruxelles de luna trecuta și din Paris. Mai exact, cinci persoane au fost reținute, iar printre acestea s-ar putea afla doi dintre suspecţii atentatelor de la aeroportul Zaventem şi de la staţia de metrou Maelbeek.
Potrivit presei belgiene, ar fi vorba despre bărbatul cu pălărie de la aeroport şi de cel care îl însoţea pe suspectul kamikaze de la metrou, însă autorităţile belgiene încă lucrează la confirmarea acestor bănuieli. Există indicii că amândoi au fost implicaţi şi în organizarea atentatelor de la Paris, din noiembrie. „Parchetul federal confirmă că au avut loc mai multe arestări în cursul zilei, în legătură cu atentatele de la aeroportul Zaventem din Bruxelles şi de la metrou”, a informat instituţia. Momentul arestării lui Mohamed Abrini, de ieri după-amiază, în urma unui raid la Anderlecht, a fost surprins de camerele de filmat.

Cetăţean belgian de origine marocană, în vârstă de 31 de ani, Abrini era unul dintre cei mai căutați oameni din Europa. El a fost dat în urmărire după ce a fost identificat pe înregistrarea unei camere de supraveghere într-un automobil, alături de Salah Abdeslam, unul din artizanii atacurilor de la Paris. Mohammed Abrini este originar din Molenbeek, unde a crescut alături de Salah Abdeslam, arestat cu patru zile înaintea atacurilor teroriste care au lovit capitala Belgiei. Autorităţile au indicii că Abrini a fost implicat şi în atentatele de la Bruxelles şi verifică dacă el este cel de-al treilea suspect de la aeroportul din Zaventem. „Amprentele sale digitale şi ADN-ul său au fost identificate în mai multe locuri, în special în apartamente închiriate în strada Max Roos şi strada Henri Berge, ambele din Schaerbeek, dar şi în maşina Renault Clio, folosită la atentatele de la Paris. Ancheta continuă pentru a stabili dacă Mohamed Abrini este sau nu a treia persoană prezentă în timpul atentatelor de pe aeroportul naţional din Bruxelles, supranumit „bărbatul cu pălarie”. Ancheta este în plină desfăşurare”, a declarat procurorul federal belgian Thierry Werts.
Percheziţiile din Anderlecht şi dintr-o suburbie a Bruxelles-ului au continuat până spre miezul nopţii. Pe lângă Abrini, au fost reţinute alte patru persoane, printre care şi Osama Krayem, un alt apropiat al lui Salah Abdeslam, bănuit că ar fi complice al autorului atacurilor de la metroul din Bruxelles.

 

Post-ul Încă cinci suspecți, arestați în urma atentatelor din Paris și Bruxelles! Printre ei s-ar afla și „teroristul cu pălărie” de pe aeroport și un complice de la atacurilor de la metrou. apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Încă cinci suspecți, arestați în urma atentatelor din Paris și Bruxelles! Printre ei s-ar afla și „teroristul cu pălărie” de pe aeroport și un complice de la atacurilor de la metrou.

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Steaua a anunțat ce se întâmplă cu antrenorul Mirel Rădoi. ”După fiecare meci se poate analiza şi se poate spune că viaţa antrenorului e distrusă”. Primele mutări

Steaua a anunțat ce se întâmplă cu antrenorul Mirel Rădoi. ”După fiecare meci se poate analiza şi se poate spune că viaţa antrenorului e distrusă”. Primele mutări – Președintele Stelei, …]

Sport 0 Comentarii

Nu banii aduc fericirea și siguranța copiilor noștri, ci timpul petrecut alături de ei

Nu banii aduc fericirea și siguranța copiilor noștri, ci timpul petrecut alături de ei –  Neîntelegerile dintre generații par să se amplifice, iar tot mai mulți părinți ajung în cabinetele …]

Sport 0 Comentarii

Probleme pentru Măţel. Preşedintele clubuluiDinamo Zagreb a fost arestat!

Probleme pentru Măţel. Preşedintele clubuluiDinamo Zagreb a fost arestat! – Alexandru Măţel are probleme în Croaţia. Preşedintele clubului său, Dinamo Zagreb, a ajuns în spatele gratiilor. Conform site-ului 24Stata, finanţatorul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*