15 aprilie 2016 Comentarii 0

INCIDENT la IAŞI! Femeie ajunsă la spital după un tratament cu lipitori terapeutice

INCIDENT la IAŞI! Femeie ajunsă la spital după un tratament cu lipitori terapeutice

O femeie în vârstă de 73 de ani, care şi-a pus lipitori terapeutice peste varice, a fost adusă în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” cu picioarele infectate.

Femeia a fost adusă la Spitalul „Sfântul Spiridon” cu picioarele infectate după ce a folosit lipitori ca terapie pentru tratamentul varicelor si, din fericire, nu a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Potrivit prof.dr. Ştefan Georgescu, practica tratării varicelor cu lipitori aplicate local trebuie efectuată sub stricta supraveghere a unui specialist, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Aceste vietăţi intră în piele şi pot să tragă cheagul de sânge acumulat într-un anumit loc. Însă, atunci când sunt scoase de sub piele, acolo rămâne o fistulă varicoasă care sigur că se poate infecta din cauza factorilor din mediul extern, de la praf, la hainele care sunt trase peste acele locuri. Din punctul meu de vedere, unele leacuri naturiste sunt bune, altele nu prea. Toate însă trebuie realizate sub supraveghere, pentru că orice act aşa-zis medical poate determina şi complicaţii”, a arătat chirurgul Ştefan Georgescu, director medical al Spitalului „Sfântul Spiridon”.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în nomenclatorul instituţiei, la nivel local, nu există specificată categoria de clinică care să poată acorda servicii de tratare a varicelor cu lipitori. Numit şi hirudo terapia, tratamentul varicelor cu lipitori implică, după cum explică online dr. Grigore Şeremet, hemoragierea locului care prezintă varice.

„Lipitoarea este una din animalele create de natură pentru a ajuta omul la regenerarea sănătăţii. O mică cantitate de hirudină are un mare efect în tratament. Nicio altă substanţă din natură sau creată artificial nu poate da efectul de hemoragiere timp de 24-48 ore în locul aplicării procedurii. Acţiune echilibrată: 70% acţiune locală şi 30% acţiune generală”, se arată pe pagina online creată de medicul basarabean.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Post-ul INCIDENT la IAŞI! Femeie ajunsă la spital după un tratament cu lipitori terapeutice apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – INCIDENT la IAŞI! Femeie ajunsă la spital după un tratament cu lipitori terapeutice

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Torales te repară la ”morales”! Boavista și-a tras sexy-nutriționistă / VIDEO

Torales te repară la ”morales”! Boavista și-a tras sexy-nutriționistă / VIDEO – Fotbalul a pierdut-o pe Eva Carneiro, îndepărtată de Jose Mourinho de la Chelsea Londra, dar o altă sexy-doctoriță i-a …]

Sport 0 Comentarii

Continuă epurările la Dinamo. Un titular a fost lăsat la vatră

Continuă epurările la Dinamo. Un titular a fost lăsat la vatră – Dinamo a lăsat în spate gerul năprasnic din România și a plecat miercuri în cantonamentul din Cipru. În lotul …]

Sport 0 Comentarii

”Steaua țipă, dar la vară ne va mulțumi pentru jumătate de milion de euro!”. Cum s-au ratat amicale cu Maroc și cu Nigeria și de ce s-a ajuns la Zimbru Chișinău și Turkmenistan! Adio turneu de iarnă în 2017?

”Steaua țipă, dar la vară ne va mulțumi pentru jumătate de milion de euro!”. Cum s-au ratat amicale cu Maroc și cu Nigeria și de ce s-a ajuns la Zimbru …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*