Întâlnire de maximă importanță pentru români! Cu cine a vorbit Iohannis!
8 mai 2016 Comentarii 0

Întâlnire de maximă importanță pentru români! Cu cine a vorbit Iohannis!

Întâlnire de maximă importanță pentru români! Cu cine a vorbit Iohannis!

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit duminică, 8 mai a.c., pe adjunctul secretarului de stat al SUA, domnul Anthony Blinken, aflat într-un turneu european în contextul pregătirilor în curs pentru Summitul NATO de la Varşovia, din luna iulie a.c..

Cu acest prilej, Preşedintele României şi demnitarul american au apreciat dinamica actuală a relațiilor bilaterale îndreptate spre dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi Statele Unite ale Americii, atât pe dimensiunea de securitate şi cea economică, dar şi pe celelalte dimensiuni ale Parteneriatului Strategic‎.

În cadrul întrevederii, Președintele Iohannis a evidențiat aspectele de securitate și apărare de interes pentru România în contextul Summitului din Polonia, cu accent pe asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre. Președintele Iohannis a subliniat importanţa consolidării prezenţei aliate în mod echilibrat, pe întreg flancul estic al NATO, şi relevanţa Iniţiativei de Reasigurare Europeană promovate de Preşedintele Obama. Președintele României a subliniat, totodată, că țara noastră înţelege, ca aliat NATO, în contextul complicat de securitate din Vecinătatea Estică şi Sudică, să acţioneze responsabil, ca furnizor de securitate.

La rândul său, adjunctul secretarului de stat american a reconfirmat angajamentul SUA în cadrul NATO pentru întărirea corespunzătoare a întregului flanc estic. Anthony Blinken a transmis aprecieri pentru rolul activ al României în cadrul NATO şi implicarea ţării noastre în combaterea ameninţărilor pe flancurile estic şi sudic ale Alianţei. De asemenea, a salutat progresele sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice, inclusiv prin contribuţia României prin baza Deveselu, subliniind importanţa declarării capabilităţii iniţiale a sistemului NATO antirachetă la Summit-ul din Polonia.

Cei doi interlocutori au avut un schimb de vederi aprofundat legat de dezvoltările din imediata vecinătate a țării noastre și din regiunea extinsă a Mării Negre, cu accent pe Republica Moldova şi Ucraina. Preşedintele Iohannis a evidențiat demersurile concrete întreprinse de România pentru susținerea Republicii Moldova în efortul său de reformă și conectarea cu Europa. Referitor la Ucraina, ambele părţi au fost de acord că este esenţial ca procesul Minsk să producă rezultate, iar sancţiunile care vizează estul Ucrainei să fie menţinute până la implementarea deplină a Acordurilor de la Minsk.

De asemenea, Preşedintele României a prezentat evaluarea României cu privire la ultimele evoluţii referitoare la criza migranţilor, precum şi poziţia României în materie de securitate energetică.

Oficialul american a prezentat condoleanţe pentru militarii români căzuţi la datorie sâmbătă, 7 mai a.c., în Afganistan. În context, partea americană a apreciat în mod deosebit contribuţiile României în Afganistan şi respectiv în cadrul coaliţiei internaţionale anti-Daesh.

iohan

 

Post-ul Întâlnire de maximă importanță pentru români! Cu cine a vorbit Iohannis! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Întâlnire de maximă importanță pentru români! Cu cine a vorbit Iohannis!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Steaua de la baschet transferă de la ”Românii au talent”

Steaua de la baschet transferă de la ”Românii au talent” – Steaua CSM Eximbank a anunțat transferul a doi noi jucători! Cei doi se pregătesc pentru show-ul ”Românii au talent!”, …]

Sport 0 Comentarii

Poliția i-a sechestrat lui Samir Nasri un bolid de 400.000 de euro!

Poliția i-a sechestrat lui Samir Nasri un bolid de 400.000 de euro! – Samir Nasri n-are bucurii pe niciun plan. Este mai mult accidentat, iar formația lui, Manchester City gâfâie …]

Sport 0 Comentarii

România face încălzirea cu Finlanda pentru derby-ul cu Austria

România face încălzirea cu Finlanda pentru derby-ul cu Austria – După victoria din partida tur, de la Vantaa, 34-21, naționala masculină a României va întâlni duminică (ora 20.00, Digi Sport), …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*