Ce se întâmplă cu mâncarea de la SUPERMARKET când depăşeşte termenul de expirare
30 mai 2015 Comentarii 0

Ce se întâmplă cu mâncarea de la SUPERMARKET când depăşeşte termenul de expirare

Ce se întâmplă cu mâncarea de la SUPERMARKET când depăşeşte termenul de expirare – Atraşi de promoţii de tipul ”trei la preţ de unu” sau de reducerile practicate la produsele a căror termen de valabilitate este pe cale de a expira, românii s-au obişnuit să plece din hypermarketuri cu plasele ticsite de ”provizii”. Multe dintre produsele alimentare cumpărate vor ajunge, însă, la gunoi.

Ce se întâmplă cu mâncarea de la SUPERMARKET când depăşeşte termenul de expirareAnual, peste 2,2 milioane de tone de mâncare sunt aruncate la coş doar în România, ţara noastră clasându-se astfel pe locul nouă la nivel european. Risipa de alimente a ajuns un motiv real de îngrijorare în UE încă de anul trecut, când un studiu comandat de Comisia Europeană a arătat că, în medie, un cetăţean european aruncă 179 de kilograme de mâncare în fiecare an, risipa dublându-se în perioada 2006-2012.

Pentru a contracara acest fenomen, în Franţa, spre exemplu, Parlamentul a votat la începutul acestei săptămâni o lege prin care marii retaileri sunt obligaţi să doneze produsele ce urmează să expire unor organizaţii caritabile. Hypermarketurile din România spun că ar fi deschise unei astfel de iniţiative, dar şi că, paradoxal, în prezent este mai scump să doneze mâncare decât să o distrugă. Alimentele expirate sau deteriorate trebuie neutralizate, comercianţii fiind obligaţi, conform legii, să încheie un contract cu o companie de profil.

DETALII ARTICOL

SUMAR ARTICOL
NUME ARTICOL:
Ce se întâmplă cu mâncarea de la SUPERMARKET când depăşeşte termenul de expirare
DESCRIERE:
Atraşi de promoţii de tipul ”trei la preţ de unu” sau de reducerile practicate la produsele a căror termen de valabilitate este pe cale de a expira, românii s-au obişnuit să plece din hypermarketuri cu plasele ticsite de ”provizii”. Multe dintre produsele alimentare cumpărate vor ajunge, însă, la gunoi.
AUTOR:
The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Actualitate 1 Comentariu

Porc de 200 de kg, căzut într-o fosă septică din Alba Iulia, salvat de pompieri

Porc de 200 de kg, căzut într-o fosă septică din Alba Iulia, salvat de pompieri – Un echipaj al Detașamentului de Pompieri din Alba Iulia a intervenit joi după-amiază pentru …]

Actualitate 0 Comentarii

Tribunalul Alba: Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Vingerzan Marius Mihai, arestat pentru luare de mită

Tribunalul Alba: Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Vingerzan Marius Mihai, arestat pentru luare de mită – Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Vingerzan Marius Mihai, a fost arestat, …]

Actualitate 0 Comentarii

Accident rutier la Galda de Sus: Un tânăr a pierdut controlul volanului și s-a izbit cu mașina de un gard

Accident rutier la Galda de Sus: Un tânăr a pierdut controlul volanului și s-a izbit cu mașina de un gard – Un accident rutier s-a petrecut luni seara, în jurul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*