Învață să îmbătrânești frumos! 6 ponturi de urmat
11 aprilie 2016 Comentarii 0

Învață să îmbătrânești frumos! 6 ponturi de urmat

Învață să îmbătrânești frumos! 6 ponturi de urmat

Vrei să fii lucid, fresh la minte? Îți pasă dacă vei fi independent ori dependent de copiii tăi? Felul cum îmbătrânim poate fi mai plăcut sau mai neplăcut, în funcție de ceea ce facem toată viața. Sigur că nu putem controla bolile (sau poate că putem, căci o viață cumpătată și ceva sport tot timpul fac minuni spre vârsta a treia) dar felul cum gândim despre propria vârstă e la fel de important cum e prevenirea bolilor.

Dacă tu crezi că vei îmbătrâni și te vei degrada la cap, e foarte probabil să se întâmple asta. Pentru că atunci vei renunța să faci mișcare, să mănânci carne slabă și, în general, te vei lăsa în voia poftelor vinovate care au consecințe. Psihologii numesc asta „profeție autoîmplinită“: adică, dacă „profețești“ că vei fi un bătrân sau o bătrână cu probleme, e foarte sigur că asta ți se întâmplă.

Dar cum putem toți să îmbătrânim frumos?

Iată câteva idei:

  1. Fii optimist cu privire la înaintarea în vârstă. Nu e obligatoriu ca bătrânețea să fie vârsta problemelor. Poate fi, foarte bine, vârsta împlinirilor și a libertăților. Cei de vârsta a treia din țările mai bogate profită de acești ani pentru a călători peste tot în lume.
  2. Nu te gândi la tine ca la o persoană bătrână. Nu-ți repeta „sunt bătrân, surd și uituc“. Asta nu face decât să alimenteze părerea proprie și pe a altora că vârsta e ceva degradant.
  3. Gândește-te la ceea ce vei avea nevoie. Anticipează realitatea. Vorbește cu alții despre temerile tale. Cere ajutorul.
  4. Folosește tehnologia. Orice chestie nouă pe care o folosești îți ajută creierul să rămână tânăr. Nu te mai plânge de telefoanele astea noi pe care nu le înțelegi. Fă un efort să le deslușești. Tehnologia poate fi foarte distractivă și de real ajutor. Gândește-te că există azi aplicații de mobil care îți monitorizează sănătatea. Privește cu optimism tot ce e nou și cu bunăvoință. Prea adesea bătrânii se închid în lumea vechilor lucruri, pe care le cunosc, și fug de noutate.
  5. Dă-le cu flit celor care încearcă să te facă să te simți bătrân sau bătrână. Cine spune că 50 de ani sau 60 trebuie să fie debutul unor boli sau stereotipii? Pot fi tot atâtea vârste când să începi ceva, ca la 20 sau la 30 de ani. voiai să înveți olărit? Acum e momentul. Limba germană? Și mai bine. Învățarea unei limbi străine ne exersează creierul ca nimic altceva.
  6. Ai grijă de aspectul tău. Cosmetica de azi oferă tot ce vrei și ce nu vrei. Vârsta nu înseamnă delăsare. Un machiaj discret și o eșarfă nouă și de calitate pot schimba instantaneu aspectul.

 

Articol realizat de Iuliana Alexa, redactor șef PSYCHOLOGIES România

Îi puteți scrie Iulianei Alexa la: iuliana.alexa@ringier.ro

Iuliana Alexa

Post-ul Învață să îmbătrânești frumos! 6 ponturi de urmat apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Învață să îmbătrânești frumos! 6 ponturi de urmat

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Angel Maria Villar, preşedinte interimar al UEFA, după suspendarea lui Platini

Angel Maria Villar, preşedinte interimar al UEFA, după suspendarea lui Platini – Spaniolul Angel Maria Villar, vicepreşedinte al UEFA, va conduce forul european până la organizarea unor alegeri sau cel …]

Sport 0 Comentarii

Boxerul Lucian Bute promite un meci mare contra suedezului Badou Jack

Boxerul Lucian Bute promite un meci mare contra suedezului Badou Jack – Lucian Bute (36 de ani), fostul campion mondial IBF la supermijlocie, îl va înfrunta duminică dimineaţă (în jurul …]

Sport 0 Comentarii

Astra Giurgiu se pregătește în Cipru

Astra Giurgiu se pregătește în Cipru – Lotul Astrei a demarat pregătirea de iarnă, primul stagiu centralizat de pregătire debutând cu un antrenament complex, axat mai ales pe pregătirea fizică, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*