Iordănescu și-a asigurat buncărul de la Euro 2016: ”Nici măcar dronele nu vor zbura deasupra hotelului”. Burleanu: ”E inadmisibil ca o echipă din play-off să joace în Europa”. Ce face FRF cu insolvenții. Modelul sârb
28 aprilie 2016 Comentarii 0

Iordănescu și-a asigurat buncărul de la Euro 2016: ”Nici măcar dronele nu vor zbura deasupra hotelului”. Burleanu: ”E inadmisibil ca o echipă din play-off să joace în Europa”. Ce face FRF cu insolvenții. Modelul sârb

Iordănescu și-a asigurat buncărul de la Euro 2016: ”Nici măcar dronele nu vor zbura deasupra hotelului”. Burleanu: ”E inadmisibil ca o echipă din play-off să joace în Europa”. Ce face FRF cu insolvenții. Modelul sârb1 VLAD6755
3 VLAD6764
5 VLAD6789
6 VLAD6787
7 VLAD6765
8 VLAD6775
9 VLAD6780
10 VLAD6763
11 VLAD6746
12 VLAD6737
13 VLAD6735
14 VLAD6733
VLAD6770
VLAD6771
VLAD6782

Într-un interviu pentru Libertatea, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit despre hotelul ”intim” al naționalei, pe placul ”Generalului” Iordănescu, despre viitorul selecționerului, despre sistemul din Liga I și ”păcăleala” insolvenței și a caracterizat cele mai la modă nume din fotbalul românesc.

Libertatea: Ați fost zilele trecute în Franța, ce s-a întâmplat acolo?
Răzban Burleanu:
În prima zi, am fost la Ambasada României la Paris. A fost o conferință dedicată presei franceze, desfășurată fiindcă am primit multe solicitări pentru a oferi cu informații despre echipa națională, jucători, staff, proiecte FRF demarate la nivelul copiilor și juniorilor. Colegii mei au rămas în Franța pentru a inspecta terenul de antrenament, spațiul de cazare de la Chantilly, centrul media, pe care îl vom face în premieră. Organizatoric, totul e conform planificării.

Hotelul e pe placul selecționerului. Izolat, într-o pădure…Cum l-ați ales?
UEFA nu ne-a obligat ce să alegem. Ne-a dat o listă cu 60 de hoteluri, fiecare cu teren de antrenament adiacent. Am dorit ca jucătorii să aibă parte de cele mai bune condiții de cazare, pregătire, refacere, și să nu nu plătim nici foarte mult. Așa am găsit alt stabiliment, condiții mai bune la un preț mai mic. Și Germania a procedat la fel. Selecționerul a agreat locul, a fost chiar fericit, doar îl cunoașteți, cere cât mai multă… intimitate. Nici măcar dronele nu cred că vor zbura în jurul hotelului! Una peste alta, e spațiu frumos, departe de trafic, ceea ce la alte hoteluri nu corespundea pretențiilor noastre. Iar când îți asumi să nu faci act de prezență la o mare competiție, ești interesat de cazare, masă, antrenamente, tot!

cantonament_franta2
cantonament_franta3
cantonament_franta4
cantonament_franta5
cantonament_franta7
cantonament_franta8

Federali, oficiali, jurnaliști, fotbaliști, suporteri, toți se gândesc cu precauție la turneul final. Care e situația din punct de vedere al Securității?
După conferința de presă de la Ambasada, am fost la sediul federației unde am discutat problemele legate de securitate. Suntem ingrijorați față de criza globală, de lupta pe care trebuie să ne-o asumăm împotriva terorismului. Azi, nu esti mai în siguranță la București față de Paris sau viceversa. Am primit garanții, de la gazde, de la UEFA, că împreună cu toate autoritățile statului francez vor face tot ce e posibil și tot ce trebuie făcut pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut.

Cu trenul prin Franța!

Naționala va merge și cu trenul. Cum ați ajuns la această soluție?
Într-adevăr, primele două meciuri, cu Franța și cu Elveția, le vom juca la Paris, al treilea, cu Albania, va fi la Lyon. Cu trenul de la Paris la Lyon a fost o variantă mai bună pentru jucători. Ne încadrăm mai ușor în program, eviți zborul cu avionul, drumul la aeroport, controalele și, până la urmă, durata drumului e aceeași…

Domnul Iordănescu spunea, într-un interviu pentru Libertatea, că știe ce face după Euro 2016. Dumneavoastră știți ce face?
Și eu știu ce facem după Euro 2016!

Și care ar fi perspectivele?
Cu riscul de a strica un subiect de presă, n-aș vreasă comenteze în momentul de față. Cred că orice discuție pe tema postului de selecționer ar fi contrapoductivă, ținând cont de toată atmosfera pe care o avem astăzi, o atmosferă excelentă la nivelul naționalei.

Există 1% șanse să rămână Iordănescu?
Nu vreau să vorbesc de procente.

GABI9039.jpg

Veți conduce fotbalul românesc și din 2018 încolo?
Îmi doresc să candidez, imi doresc să câștig cu echipa mea. Ceea ce e foarte important în tot acest proces incontestabil de reformă, cu nenumărate proiecte – centrele de execelentă Tricolor 11, Liga Elitelor under 17 și U 19, Interliga națională pentru copii cu vârste între 7 și 10 ani, noul departament medical de pregătire și recuperare fizică -, e să mergem mai departe. FRF e stabilă financiar, cum nu a mai fost. Vreau să continuăm proiectele. FRF s-a transformat, e o organizație la cheie, lucrează după principii clare și coerente.

Nu vă poate afecta poziția frecușul cu Dinamo, cu Steaua?
Nu e ceva nou, întotdeauna aceste lucruri au caracterizat realitatea romanească.

”Eu am vrut un sistem tranzitoriu, cu 16 echipe”

Sistemul play-off/ play-out  a creat discuții.
Nu am fost un sustinătorul acestuia, eu am vrut un număr cât mai mare de echipe. Liga și cluburile au venit către Comitetul Executiv cu această propunere și au insistat pentru ea, eu am militat să nu avem o trecere bruscă, de la 18 la 14, ci un sistem tranzitoriu, cu 16 formații. Văd că acum și-ar dori, din nou, 16. E prematur să tragem linie dacă a fost benefică trecerea la play-off, play-out. Trebuie să așteptăm terminarea primului sezon, iar Liga să stabilească dacă au fost respectați indicatorii urmăriți. Ar trebui să ne obișnuim cu predicitibilitatea, să ne asumăm strategii pe termen scurt, mediu și lung, și să nu mai discutăm în fiecare an despre sistem.

”Astepti să se termine sezonul sau în ziua urmatoare aplici retrogradarea pentru insolvenți?”

Liga I e roasă de insolvență. Ce soluții sunt?
Insolvența e o consecința a unei lipse de strategie. Nu există conceptul de fotbal care să se poată susține pe propriile picioare, printr-n management adecvat. E unul dintre subiectele de pe agenda noastră. Ce rezolvare ar putea fi? Sistemul de depunctare se aplică, dar sunt propuneri de retrogradare directă. Discuția care o ridică o astfel de decizie e reprezentată de momentul retrogradării: aștepti să se termine sezonul sau în ziua următoare aplici retrogradarea? Dacă retrogradezi o echipă în insolvență, în ce eșalon o trimiți? Lucrurile nu sunt stabile, cert e că nu mi se pare normal să joci în play-out si să să mergi în Europa. Procedura de intrare în insolvență îti dă peste cap la sistemul fotbalistic, dar și jucatorii, antrenorii, managerii, neplătiți cu lunile. Ideea e de a determina cluburile să investească in jucatorii tineri…

Modelul sârbesc

Din sezonul viitor…
Echipele de Liga I  vor fi obligate să aibă in teren un jucator eligibil pentru naționala U21 la data începerii campaniei de calificare la Euro u21. În Liga 2, vor fi trei sub 21 de ani, iar Liga 3 – trei sub 19. Să amintim că, de exemplu, țări din regiune, precum Serbia ori Croația, care n-au avut nevoie de cote pentru ca grupările să înțeleagă să încurajeze tinerii. Serbia și Croația dau 80 de jucători în primele șase campionate puternice de pe continent. În România sunt mai puțin de 10 stranieri, și asta doar în loturile din primele șase campionate, nu titulari! Deși noi avem 20.000.000 populație, iar Serbia are vreo 7.000.000. Cifrele sunt net în defavoarea noastră. Așa că a trebuit să stăm strâmb și să judecăm drept, să implementăm aceste reguli ca motor al mașinăriei performanței. Lucrurile au început să se miște, cluburile se uită și-n propria curte, investesc în centre, au apărut jucatori tineri. Doar așa putem să creăm un sistem sustenabil pe termen mediu și lung.

”Liga 2 nu va mai fi diluată”

Ce se întâmplă cu Liga 2. Vor avea 22 de echipe la start?
Liga 2 va avea o singură serie, era un lucru de care fotbalul românesc avea nevoie, deși sunt cluburi într-o etapă de nemulțumire. Doar așa, însă, se curăță sistemul, rămân cei puternici. Grupările care nu au capacitate sportivă și financiară pot face pasul spre liga a treia, dacă își asumă o asemenea decizie. Nu o să mai avem o Liga 2 diluată.

Dubioasa dată de fondare a FRF

De ce sunt două date de fondare a FRF, 1909 și 1923?
Am făcut o solicitare la FIFA, să ne trimită copie după documentele de afiliere a Federației Române de Fotbal, pentru că și FIFA utilizează 1923 ca și dată. Pe sigla Federației apare 1909. Problema este că Federația Română de Fotbal Asociație, sub această titulatură, s-a născut în 1923. În 1909 a avut loc un meci amical între selecționatele din Regat și Ardeal. Selecționata echipelor din Regat s-a numit Asociația Română de Fotbal. Asta nu poate fi asimilată cu o federația. Prima partidă a unei naționalei a fost în 1922, România – Iugoslavia.

Nu există acest document în federație?
(Râde) Nu există multe. N-am avut un departament medical, de pregătire fizică, de marketing, comercial.

Burleanu, într-un singur cuvânt despre….
România învinge Franța în meciul de deschidere la Euro: ”Determinare”.
Deșteaptă-te, române: ”Mândrie”.
Gheorghe Hagi: ”Performer”.
Marius Șumudică: ”Luptător”.

VLAD (47)
CM 2018: ”Obiectiv”.
Euro 2016: ”Performanță”.
Liga I: ”Încrâncenare”.

 

Post-ul Iordănescu și-a asigurat buncărul de la Euro 2016: ”Nici măcar dronele nu vor zbura deasupra hotelului”. Burleanu: ”E inadmisibil ca o echipă din play-off să joace în Europa”. Ce face FRF cu insolvenții. Modelul sârb apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Iordănescu și-a asigurat buncărul de la Euro 2016: ”Nici măcar dronele nu vor zbura deasupra hotelului”. Burleanu: ”E inadmisibil ca o echipă din play-off să joace în Europa”. Ce face FRF cu insolvenții. Modelul sârb

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Halep, criticatã de un fost numãr 1 mondial: “Când eşti numărul doi nu poţi face aşa ceva”

Halep, criticatã de un fost numãr 1 mondial: “Când eşti numărul doi nu poţi face aşa ceva” – Fostul lider ATP Mats Wilander s-a declarat dezamãgit de prestaţia Simonei Halep, după …]

Sport 0 Comentarii

Gigi Becali, nou delir după umilință: ”Să nu-l mai văd pe Guilherme, la juniori cu el! Mai bine joc fără fundaș stânga. Trebuia să fi pasat doar cu portarul și cu Varela tot meciul, la 0-0!”

Gigi Becali, nou delir după umilință: ”Să nu-l mai văd pe Guilherme, la juniori cu el! Mai bine joc fără fundaș stânga. Trebuia să fi pasat doar cu portarul și …]

Sport 0 Comentarii

Kobe Bryant, acuzat: ”Mi-a tras un pumn. Am simțit că se dezlănțuie iadul”

Kobe Bryant, acuzat: ”Mi-a tras un pumn. Am simțit că se dezlănțuie iadul” – Baschetbalistul Kobe Bryant (37 de ani) este acuzat de un fost coechipier de comportament violent. Samaki …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*