12 mai 2016 Comentarii 0

Își place să rezolvi puzzle? Poți să câștigi 40.000 de dolari!

Își place să rezolvi puzzle? Poți să câștigi 40.000 de dolari!

Compania americană de inginerie Draper a lansat un concurs, numit „Chronos Data Science Contest”, adresat celor mai mari amatori de tehnologie, dar și de puzzle.

Potrivit Descoperă, pentru competiţie, au fost selectate o serie de imagini realizate pe parcursul unei săptămâni şi care înfăţişează mai multe locaţii din statul american California. În fotografii pot fi observate, printre altele: zone industriale, suburbiile unor oraşe, parcuri auto şi autostrăzi. Toate aceste imagini sunt greu de asamblat cu ochiul liber, datorită nealinierii dintre ele şi, în anumite cazuri, a diferenţelor aproape imperceptibile.

Curajoşii, sau cei care, într-adevăr au cunoştinţe tehnice, analitice şi de programare, trebuie să analizeze mai multe seturi, a câte cinci fotografii, pentru a le sorta şi a-şi ridica, într-un final, premiul.

În cazul în care concurenţii identifică locaţiile folosind baze de date cu imagini satelitare, cum ar fi Google Earth, ei pot utiliza informaţiile pentru a construi imagini mult mai detaliate, uşurându-şi astfel munca.

,,Această competiţie îi va ajuta pe experţi să studieze evoluţia schimbărilor climatice, să anticipeze producerea unor dezastre naturale, dar şi a crizelor din sistemele de sănătate de la nivel mondial. Combinând imaginile satelitare cu informaţiile disponibile în bazele de date, vom putea obţine rezultate ce ne vor permite să luăm decizii mult mai potrivite în situaţii de urgenţă”, susţine Kim Slater, coordonatorul echipei care organizează concursul.

Post-ul Își place să rezolvi puzzle? Poți să câștigi 40.000 de dolari! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Își place să rezolvi puzzle? Poți să câștigi 40.000 de dolari!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Alarmă de la Bruxelles! Aceste alimente ne îmbolnăvesc!

Alarmă de la Bruxelles! Aceste alimente ne îmbolnăvesc! – Consumul de grasimi trans produse industrial creste riscul bolilor de inima, iar institutiile europene trebuie sa-si asume urgent masuri concrete pentru limitarea acestora …]

Sport 0 Comentarii

CUPA ROMÂNIEI! Calificată cu mari emoții în sferturile de finală, Steaua vrea să-și cumpere ”coșmarul” de la Baia Mare: ^”Țiți Dumitriu m-a întrebat despre el!”. Paul Păcurar a fost șlefuit la școala de fotbal care i-a dat pe internaționalii Vlad Chiricheș și Alx Maxim

CUPA ROMÂNIEI! Calificată cu mari emoții în sferturile de finală, Steaua vrea să-și cumpere ”coșmarul” de la Baia Mare: ^”Țiți Dumitriu m-a întrebat despre el!”. Paul Păcurar a fost șlefuit …]

Sport 0 Comentarii

Am luat bronz la ștafetă la Mondialele indoor de la Portland!

Am luat bronz la ștafetă la Mondialele indoor de la Portland! – România a mai cucerit o medalie Mondialele indoor de la Portland (SUA). După argintul cucerit de Andrei Gag la …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*