Joi începe festivalul UNTOLD la Cluj-Napoca. Sute de mii de persoane sunt așteptate
30 iulie 2015 Comentarii 0

Joi începe festivalul UNTOLD la Cluj-Napoca. Sute de mii de persoane sunt așteptate

Joi începe festivalul UNTOLD la Cluj-Napoca. Sute de mii de persoane sunt așteptate – Festivalul UNTOLD este proiectul principal al programului Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului, organizat de Federația SHARE Cluj-Napoca. La festival sunt așteptate peste 250.000 de persoane, în cele patru zile de festival.

UNTOLD Festival are loc în perioada 30 iulie — 2 august și aduce pentru prima dată în România, pe aceeași scenă, patru dintre cei mai îndrăgiți artiști electro-dance-music din întreaga lume: AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA și DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE.

Pe cele opt scene ale festivalului, ridicate în mai multe puncte din oraș, vor urca peste 170 artiști internaționali, dar și din România, dintre care amintim: ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman si Gramatik.

Organizatorii au împărțit evenimentele care vor avea loc în cele patru zile în mai multe zone ale orașului, respectiv Pădurea Hoia, Malul Someșului, Piața Unirii din centrul orașului, Parcul Central și stadionul Cluj Arena. Fiecare dintre aceste zone a primit un nume nou, ca și cum ar face parte dintr-o poveste, respectiv ‘The Mountin’, ‘The River’, ‘The Forrest’, ‘The Citadel’ și ‘The Arena’. În zona Cluj Arena — Sala Polivalentă (n. red — care se numără printre cele mai moderne și noi clădiri de infrastructură sportivă din România) vor fi amenajate opt scene, dintre care cea mai mare va avea 80 de metri lățime și 18 metri înălțime.

Circulația în oraș a fost restricționată în anumite zone, iar Parcul Central a fost înconjurat cu gard și a fost închis parțial din motive de securitate. În această zonă nu vor putea intra decât cei care au bilet la festival, aici fiind amenajate două scene, dar și spații de relaxare.

Cei care și-au cumpărat bilete la UNTOLD au semnalat lipsa locurilor de cazare. Încă de acum trei luni întreaga capacitate de cazare a hotelurilor și pensiunilor din Cluj-Napoca și din localitățile din jur a fost epuizată. Organizatorii festivalului au reușit să găsească câteva soluții foarte practice cum ar fi locuri de cazare în căminele studențești. O altă idee a fost transformarea unui teren al stațiunii de cercetare pomicolă Polocsay în camping.

Prețurile de închiriere a apartamentelor din Cluj-Napoca au atins prețuri enorme în această perioadă — unii proprietari au cerut și 1.500 de euro pe un apartament cu trei dormitoare și living, în care ar putea fi cazate maxim zece peroane, pe perioada evenimentului.

Potrivit directorului Federației SHARE, principalul organizator, la Cluj sunt așteptați turiști din țări precum Mexic, Noua Zeelandă, Japonia, Filipine, Canada.

Pe perioada festivalului, transportul public va funcționa fără întrerupere. Festivalul beneficiază de o finanțare de 4 milioane de euro, din care 400.000 de euro provin de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

Cum să eviţi depresia de după mini-vacanța de sărbători

Cum să eviţi depresia de după mini-vacanța de sărbători – Luna ianuarie poate deveni una dintre cele mai mohorâte din an dacă te gândești că, după sărbătorile de iarnă, frumoase …]

Actualitate 0 Comentarii

Înscrieri la instituțiile militare liceale, postliceale și universitare. 120 de locuri la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Înscrieri la instituțiile militare liceale, postliceale și universitare. 120 de locuri la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – Centrul  Militar  Judeţean  Alba, prin  Biroul  Informare Recrutare, structura  militară  a  …]

Cultura/Educatie 0 Comentarii

Cele mai frumoase locuri din România

The following two tabs change content below.BioUltimele Articole Roxana T. Roxana T. – lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*