18 aprilie 2016 Comentarii 0

Klaus Iohannis a promulgat legea indemnizaţiilor pentru mame. Întră în vigoare de la 1 iulie

Klaus Iohannis a promulgat legea indemnizaţiilor pentru mame. Întră în vigoare de la 1 iulie

Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care se stabileşte că indemnizaţia pentru creşterea copilului este de 85% din veniturile părintelui şi că se acordă pentru o durată de doi ani.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 30 martie, în calitate de for decizional, legea prin care indemnizaţia de creştere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui şi se va acorda pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon.

Deşi premierul Dacian Cioloş a avertizat că nu există bani pentru aplicarea noilor prevederi, proiectul a fost adoptat în forma trimisă de la Comisia de muncă.

Conform modificărilor adoptate de Comisia de muncă, persoanele care în ultimii 2 ani anterior datei naşterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pot beneficia de indemnizaţia de creştere a copilului până când acesta împlineşte 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi. Cuantumul indemnizaţiei va fi 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani şi nu poate fi mai mică de 85% de salariul minim brut pe ţară garantat. Totodată, plafonul maxim de 3.400 de lei a fost eliminat.

Indemnizaţia se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemenală, de tripleţi începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere. Astfel, mamele care au gemeni sau mai mulţi copii din aceeaşi sarcină primesc un bonus, pe lângă indemnizaţie de 85% din salariul minim brut pe ţară pentru fiecare copil începând cu al doilea copil.

Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului obţin venituri supuse impozitului au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din indemnizaţia minim garantată.

Aceste prevederi urmează să intre în vigoare de la 1 iulie 2016.

Post-ul Klaus Iohannis a promulgat legea indemnizaţiilor pentru mame. Întră în vigoare de la 1 iulie apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Klaus Iohannis a promulgat legea indemnizaţiilor pentru mame. Întră în vigoare de la 1 iulie

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Cabral s-a reapucat de sport! A ajuns să cântărească 130 de kilograme! „Am o relaţie specială cu ceafa”

Cabral s-a reapucat de sport! A ajuns să cântărească 130 de kilograme! „Am o relaţie specială cu ceafa” – După o lungă perioadă de timp, în care nu a mai …]

Sport 0 Comentarii

Steaua, la prima înfrângere pe teren propriu în Eurocup. Rămâne recordul lui Marinovic

Steaua, la prima înfrângere pe teren propriu în Eurocup. Rămâne recordul lui Marinovic – Steaua CSM EximBank a fost învinsă, în etapa a III-a din Eurocup, de Banvit Bandirma, una …]

Sport 0 Comentarii

ALEGERI LOCALE 2016 | CCR decide astăzi dacă alegerilor locale se vor organiza în două tururi

ALEGERI LOCALE 2016 | CCR decide astăzi dacă alegerilor locale se vor organiza în două tururi – Curtea Constituțională va decide astăzi dacă alegerile locale se vor organiza într-un singur …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*