2 aprilie 2016 Comentarii 0

Klaus Iohannis, la Washington: Iohannis: România şi-a asumat o serie de noi angajamente la Summitului privind Securitatea Nucleară

Klaus Iohannis, la Washington: Iohannis: România şi-a asumat o serie de noi angajamente la Summitului privind Securitatea Nucleară

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, după Summitul privind Securitatea Nucleară, că România s-a angajata la o serie de măsuri în acest domeniu, precum consolidarea capacităţilor de investigaţii criminalistice şi îmbunătăţirea securităţii transportului materialelor nucleare şi radioactive.

„Am anunţat o serie de noi angajamente pe care România şi le-a asumat cu acest prilej, şi anume: consolidarea capacităţilor naţionale pentru investigaţii criminalistice în domeniul nuclear, prin implementarea unui sistem-pilot de depistare a circulaţiei şi transportului surselor radioactive, dezvoltarea şi implementarea unui curs naţional de training pe tema culturii securităţii nucleare, o nouă contribuţie voluntară la Fondul de Securitate Nucleară al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică”, a spus Klaus Iohannis, la finalul summit-ului de la Washington, potrivit news.ro.

Preşedintele afirmă că în cadrul discuţiilor a transmis un mesaj „cât se poate de clar” că România este hotărâtă şi angajată în respectarea standardelor şi obligaţiilor care îi revin în domeniul securităţii nucleare.

„România este parte la toate convenţiile ONU privind securitatea nucleară şi are o cooperare foarte bună cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică. Ţara noastră aplică cele mai stricte reguli pentru gestionarea şi manipularea materialelor nucleare, dar şi pentru combaterea traficului ilicit cu astfel de materiale şi mai ales a terorismului nuclear”, a spus şeful statului.

Statele care au participat la summit au reconfirmat voinţa politică de a continua eforturile în domeniul securităţii nucleare şi prevenirii terorismului nuclear, a mai anunţat Iohannis.

„România are o serie de realizări în domeniul securităţii nucleare, care trebuie recunoscute şi asumate ca atare. Am folosit acest prilej pentru a le evidenţia. Acestea reprezintă suficiente motive pentru a fi cu adevărat mândri de conduita noastră şi suntem convinşi de perspectivele pentru dezvoltarea în continuare a programului nuclear românesc”, a mai spus preşedintele.

Lideri din circa 50 de ţări, inclusiv preşedintele roman Klaus Iohannis, s-au întâlnit la Washington pentru un summit consacrat ameninţării nucleare.

Post-ul Klaus Iohannis, la Washington: Iohannis: România şi-a asumat o serie de noi angajamente la Summitului privind Securitatea Nucleară apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Klaus Iohannis, la Washington: Iohannis: România şi-a asumat o serie de noi angajamente la Summitului privind Securitatea Nucleară

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Un belgian s-a salvat miraculos de la moarte: ”Am scăpat ca printre urechile acului”

Un belgian s-a salvat miraculos de la moarte: ”Am scăpat ca printre urechile acului” – Atentatul terorist de la Bruxelles a cunoscut și minuni, nu doar tragedii (până acum, numărul …]

Sport 0 Comentarii

Marius Copil, cel mai bun jucător român, a coborât pe locul 169

Marius Copil, cel mai bun jucător român, a coborât pe locul 169 – Marius Copil rămâne cel mai bun tenisman român al momentului, dar a coborât patru poziții și se …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*