26 aprilie 2016 Comentarii 0

Kovesi acuză SIE că nu colaborează cu SRI: ”Nu pot să îmi explic de ce în ultimii ani nu am primit vreo sesizare”

Kovesi acuză SIE că nu colaborează cu SRI: ”Nu pot să îmi explic de ce în ultimii ani nu am primit vreo sesizare”

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a semnalat în cadrul unei conferințe faptul că în ultimii trei ani Serviciul de Informații Externe nu a mai furnizat informații către Serviciul Român de Informații. 

”Nu pot să îmi explic de ce de la SIE în ultimii ani nu am primit vreo sesizare. Mi-e greu să cred că ofițerii SIE nu au informații. În 2015, din 5988 de dosare, 90 au avut la bază sesizări SRI, 22 au avut la bază sesizări DIPI (MAI) și 4 de la Direcția de Informații a Armatei, însă de la SIE nu am avut nicio informare”, a declarat Kovesi.

Aflată la o conferință organizată de Fredom House, Expert Forum și CRPE pe baza lansării unui raport privind indicele sustenabilității DNA pe 2015, Kovesi a mai spus că situația continuă chiar dacă cei mai mulți dintre inculpații anchetați de DNA își deschid conturi în străinătate sau există firme străine anchetate în țara lor pentru mita dată în România.
„Nu am primit niciodata informari de la SIE, am aflat din comisii rogatorii sau din investigatii jurnalistice. Mi-e greu sa cred ca ofiterii de informatii nu dau peste aceste elemente si nu inteleg de ce nu sesizeaza DNA. Am vazut ca foarte multi dintre cercetati isi muta averea si bunurile in strainatate. Este de siguranta nationala, ca atunci cand milioane de euro sunt transferate in off-shore, sau cand sume considerabile de bani sunt date ca mita prin off-shoreuri pentru licitatii publice”. Kovesi s-a mai intrebat cum se poate ca un suspect sa achizitioneze o casa de sase milioane de euro in Franta si ofiterii de informatii SIE sa nu afle aceasta informatie si sa nu sesizeze DNA.

Post-ul Kovesi acuză SIE că nu colaborează cu SRI: ”Nu pot să îmi explic de ce în ultimii ani nu am primit vreo sesizare” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Kovesi acuză SIE că nu colaborează cu SRI: ”Nu pot să îmi explic de ce în ultimii ani nu am primit vreo sesizare”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Victor Pițurcă și-a început cu o victorie categorică cel de-al doilea mandat la Al Ittihad / FOTO&VIDEO

Victor Pițurcă și-a început cu o victorie categorică cel de-al doilea mandat la Al Ittihad / FOTO&VIDEO – Victor Pițurcă și-a început cu o victorie categorică cel de-al doilea mandat …]

Sport 0 Comentarii

Atac armat în SUA. 6 persoane au murit

Atac armat în SUA. 6 persoane au murit – Un nou atac armat a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în statul american Georgia. Atacul vine după un …]

Sport 0 Comentarii

Neînvinsă, Craiova e lider la masculin. Dinamo a câștigat derby-ul fetelor

Neînvinsă, Craiova e lider la masculin. Dinamo a câștigat derby-ul fetelor – Meciul Dinamo – Tomis le-a revenit gazdelor, după un final electrizant, cu un tie-break de 34 de puncte! …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*