11 mai 2016 Comentarii 0

La ce e bună poezia pentru copii și adolescenți

La ce e bună poezia pentru copii și adolescenți

Afectivitate
Se adresează în primul rând afectivității, produce impresii puternice, educă uneori mai bine decât orice altă formă literară, transmite sentimente și stări cu care te identifici ușor.

Creativitate
Dezvoltă creativitatea pe termen lung, stimulează imaginația, poate să schimbe perspectiva unor cuvinte sau formulări, le poate găsi noi însușiri sau înțelesuri.

Muzică
Dezvoltă urechea muzicală, prin ritm și armonie.  Poezia este ca tehnică foarte permisivă, rupând deseori reguli de gramatică sau semne de punctuație, în favoarea muzicalității cuvintelor. Chiar dacă la început copilul nu înțelege toate cuvintele sau sensul lor, simt ritmul și muzicalitatea și devin curioși despre însemnătatea lor.

Exprimare
În adolescență poezia poate ajuta la exprimarea sentimentelor, liber, folosind metafora, comparația și limbajul simbolic pentru a descrie experiențe care nu pot fi transmise altfel, dar despre care adolescentul are mare nevoie să vorbească.

Adaptare
Poezia promovează capacitatea de adaptare emoțională, îți dă o voce, o reprezentare, o apartenența la o comunitate.
Citește-le poezie copiilor tăi și descoperă uimirea și dorința lor de a crea. Introduce-i în lumea magică a imaginilor și stărilor transmise cu ajutorul versurilor.

Pentru acest lucru, Libertatea începe noua sa colecție “Carte pentru toți”, cu volumul “Poezii” de Mihai Eminescu. Poate cele mai frumoase poezii românești scrise vreodată. De citit, recitit și dat mai departe. De joi, 12 mai, la toate centrele de difuzare a presei.

Post-ul La ce e bună poezia pentru copii și adolescenți apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – La ce e bună poezia pentru copii și adolescenți

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Alibec, ofertat din Emiratele Arabe Unite. Ce bani ar primi Astra

Alibec, ofertat din Emiratele Arabe Unite. Ce bani ar primi Astra – După ce a picat transferul său la Steaua, Denis Alibec (25 de ani) poate ajunge în Emiratele Arabe …]

Sport 0 Comentarii

Pirlo și Lampard vor fi pregătiți de către un uriaș al fotbalului francez

Pirlo și Lampard vor fi pregătiți de către un uriaș al fotbalului francez – Fostul mare fotbalist francez Patrick Vieira (39 de ani) a plecat de la Manchester City, unde antrena …]

CSM București a sărbătorit calificarea în finala Champions League alături de sute de suporteri veniți la Budapesta! FOTO

CSM București a sărbătorit calificarea în finala Champions League alături de sute de suporteri veniți la Budapesta! FOTO – Post-ul CSM București a sărbătorit calificarea în finala Champions League alături …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*