11 mai 2016 Comentarii 0

La doar 15 ani, a descoperit un oraș mayaș necunoscut până acum

La doar 15 ani, a descoperit un oraș mayaș necunoscut până acum

Care e cea mai mare reușită a ta la 15 ani? Un adolescent canadian i-a uimit pe oamenii de știință și se pare că le dă lecții arheologilor, după ce acesta a făcut o descoperire istorică: a găsit un oraș mayaș necunoscut până în prezent.

 

William Gadoury, din Saint-Jean-de-Matha, Quebec, Canada a făcut descoperirea într-un mod inedit: el a comparat și a analizat timp de trei ani constelații și mai mulți aștri și le-a asociat cu imaginile din satelit. Noul oraș se afla în jungla mexicană și este al patrulea cel mai mare lăcaș mayaș, fiind denumit de adolescentul de 15 ani. „Mouth of fire” ( n.r Gura de foc). Acesta și-a postat descoperirea pe site-ul Reddit, acesta primind sute de comentarii, potrivit BBC News.

Pasionat de astronomie și  de civilizația mayașă încă din copilărie, el a apelat la cunoștiintele civilizației precolumbiene despre stele și și-a dat seama că descoperise un tipar, o „harta astrală”, iar „fiecărei poziții” îi corespundea pe Tera unul din cele 117 de orașe Maya. Prin observarea celei de-a 23-a constelațiii, William a realizat că trei stele nu au corespondent în harta orașelor mayașe cunoiscute. Aatfel, aceasta a fost ipoteza care l-a condus pe Eilliam să creadă că în jungla mexicană se află un oraș necunoscut.

„Nu înțelegeam de ce Maya și-a construit orașele departe de râuri, pe terenuri marginale și în munți. Trebuia să aibă un alt motiv, și cum ei s-au închinat stelelor, mi-a venit ideea să verific ipoteza mea. Am împărtășit descoperirea mea cu Agenția Spațială canadiană care mi-a trimis o serie de imagini din satelit de la NASA si de la agentia japoneza JAXA „, a declarat adolescentul, precizând că imaginile din satelit indicau prezențat a 30 de clădiri. . Imaginile din satelit indica prezenta a 30 de clădiri.

Orașul se află, mai exact, în Peninsula Yucatan, în inima junglei mexicane, locul fiind foarte greu accesibil, iar descoperirea ar putea oferi răspunsuri de mult căutate de arheologi și istorici.

Post-ul La doar 15 ani, a descoperit un oraș mayaș necunoscut până acum apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – La doar 15 ani, a descoperit un oraș mayaș necunoscut până acum

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Studiu: Lipsa banilor ne produce dureri fizice

Studiu: Lipsa banilor ne produce dureri fizice – Un studiu a dovedit ceea ce mulți dintre noi știau deja. Lipsa banilor ne provoacă dureri fizice. Legătura poate părea surprinzătoare, însă …]

Astăzi este ziua lui Adi Sînă! Soţia lui l-a surprins de la primele ore ale dimineţii!

Astăzi este ziua lui Adi Sînă! Soţia lui l-a surprins de la primele ore ale dimineţii! – Astăzi este ziua lui Adi Sînă, iar Anca Serea l-a surprins plăcut pe …]

Dosar penal pentru scurgeri de informații în dosarul Colectiv

Dosar penal pentru scurgeri de informații în dosarul Colectiv –   Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunțat astăzi că se va deschide un dosar penal pentru scurgeri de informații în …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*